Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, son 6 aydır sürekli birbirine erken seçim için hodri meydan çeken Meclis’teki siyasi partilere ve vekillere çağrıda bulunarak “bu artık bir samimiyet testidir, bize masal okumayı bırakın ve Pazartesi gününe Meclis’e erken seçim önergenizi getirip, ivedilik aldırıp karar alın” dedi.

Özersay “erken seçim, bu yapının çatırdayacağı ve sadece bu hükümetten değil yozlaşmış siyaset düşüncesinde olanların siyaset sahnesinden silineceği bir seçim olacak. Halk artık sabırsızlıkla o günün gelmesini bekliyor” ifadelerini kullandı. HP lideri Özersay “bu ülkede acil ihtiyaç sadece bu hükümetten kurtulmak değil, yozlaşmış zihniyete sahip olan siyasilerin tümünden kurtulmaktır. Halk bunu görüyor ve bunun olması için gereğini yapacak, biz buna yürekten inanıyoruz” dedi. 

Özersay’ın dün akşam Hüseyin Özgürgün tarafından erken seçim için yine hodri meydan çekilmesi ertesinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

"Biz onu bunu bilmeyiz! Yok o hodri meydan çekti, yok öbürüne yanıt verdi!
Bu bir SAMİMİYET testidir. PAZARTESİ, hükümet yahut muhalefet, Meclis’e seçim önergesini getirmeyen ve ivedilik alıp onaylamayan masal okumayı bıraksın. Sahte kabadayılıklarınızdan HERKES bıktı. Daha kaç defa yalan üzerinden siyaset yapacaksınız?
Aralık ayında bu seçim yapılmalıdır. Halkın talebi de aylardır budur.
#KiminiziMAHALLEYEkiminiziMAHKEMEYE

Özgürgün "seçim tarihini söyleyin, biz onaylaylım" demiş bu akşam!
Kaç defa söyleyeceğiz ve siz kaç defa daha sözünüzden döneceksiniz?
Yasanın imkan verdiği EN ERKEN ZAMANDA seçimi yapın, biz hazırız, biz varız! 
Bir yıl önce de hazırdık, şimdi de hazırız. Ama bilmenizi istediğimiz bir şey var: HALK bu seçime herkesten çok daha fazla hazırdır, herkes o günün gelmesini bekliyor