Cumhuriyet Meclisi genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde güncel konuşmalar da yapıldı.

Bu bölümde YDP milletvekili Erhan Arıklı “KKTC’deki din eğitimi ile ilgili güncel konuşma yaptı.

Arıklı, önceki hafta Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nın din eğitiminin mecburi eğitimden çıkarılıp, seçmeli olabileceğini söylediğini ifade ederek, okullarda din dersinin okutulmasının Anayasal bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

Dünyanın bir çok medeni ülkesinde din derslerinin zorunlu olduğuna dikkat çeken Arıklı, gençleri tarikatlardan uzak tutmanın yolunun gerçek dini öğretmekten geçtiğini belirterek, çocuklara islamın özünün anlatılması gerektiğini vurguladı.

Arıklı’yı yanıtlayan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konu hakkında hükümet pogramında yer alan maddelere dikkat çekerek, ilkokullarda din derslerinin devam edeceğini, müfredatını yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

İlkokul öğretmenlerinin din dersini verebilecek düzeyde olduğunu belirten Özyiğit, kolej sınavları nedeniyle bu derslerin bazen savsaklandığını ancak denetim yaparak, diğer tüm dersler gibi din dersine de gereken önemin verilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Özyiğit, ortaokullardaki zorunlu din dersini seçmeli hale getireceklerini dile getirdi ve bunun da müfredatının da diğer dinleri de kapsayacak şekilde düzenleyeceklerini söyledi.

Din konusunda yurt adı altında açılan bazı yerlerin varlığına işaret eden Bakan Özyiğit, bu yerlerin denetleneceğini kaydetti.

Güncel konuşmaların ardından sözlü ve yazılı sorular bölümüne yer verildi.

Genel Kurul bir sonraki birleşimini 30 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.