Sağlık Bakanı Filiz Besim ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak İskele Sağlık Merkezi’ndeydi.

Merkezi ziyaret ederek doktor ve hastalarla sohbet eden Besim, Sağlık Merkezi Sorumlusu Mehmet Şenol’dan sağlık merkezinin durumu ve eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

Durum tespiti yapıp eksiklikleri belirlemek için söz konusu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Sağlık Bakanı Besim, sağlık merkezlerini güçlendirmek için çalışacaklarını kaydetti.

Bakan Besim“elbette ki amacımız Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hasta hanesini daha donanımlı bir hale getirerek 3’üncü basamak haline getirmektir, her merkezimizde bir pratisyen hekim, çocuk doktoru, kadın hastalıkları doktoru, kan tahlili,rötgen gibi hizmetleri sağlarsak hastalarımız yerinde sağlık hizmetlerine ulaşacaktır” dedi.

"SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR"

Sağlık bir ekip işidir ekip işini düzgün yaparsa çözülmeyecek sorun yoktur diyen Besim bunun en güzel örneğini bugün İskele sağlık merkezinde gördüğünü ifade etti.

Bakan Besim daha sonra da Mehmetçik Havva Yekta Kurteli Sağlık Merkezi’ni ziyaret etti. Burada sorumlu Doktor Fatma Çimen Tuğlu’dan merkezin son durumu ve eksiklikleri hakkında bilgi alan Bakan Besim, merkezde ciddi cihaz eksikliklerini tespit ettiklerini kaydederek söz konusu eksiklikleri gidermek için çalışacaklarını söyledi.

Kırsal bölgedeki sağlık merkezlerini daha da güçlendirmek için çalışacaklarını ifade eden Bakan Besim, bölgedeki doktor ve sağlık personelinin özveri ile çalıştığını sözlerine ekledi.

Sorumlu Doktor Fatma Çimen Tuğlu da Bakan Besim’e gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Sağlık Merkezi’ne 3 ek oda yapılmasına katkı sağlayan ve merkezi için gönüllü olarak çalışan Osman Zorlu da bölgedeki doktorların büyük bir özveriyle görev yaptığını kaydetti.

Bakan Besim ziyaretleri kapsamında daha sonra da Yenierenköy ve Dipkarpaz sağlık merkezlerini de ziyaret etti.

Bakan Besim İskele ve Karpaz bölgelerindeki Sağlık Merkezlerini ziyaret etti.