Kan bağışlama bilincini geliştirme ve ülkemizdeki kan ihtiyacına katkı koyma amacıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası, 10.00-13.00 saatleri arasında yapıldı.

Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılayı ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı işbirliğiyle düzenlenen kampanyada, öğretmenler ve veliler ile duyarlı vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Konuyla ilgili olarak BRT’ye bilgi veren Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun, kampanya kapsamında öncelikle kan verme bilinci konusunda öğrenciler ve öğretmenlerin bilgilendirildiğini anlatarak, konuyla ilgili olarak velilerin de bilgilendirilip gönüllü bağışçıların kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Uzun, tüm vatandaşları kan verme konusunda duyarlılığa çağırarak, etkinliğin örnek olmasını diledi.

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Zeliha Ertunç da kan bağışına teşvik etmek için çalıştıklarına dikkati çekerek, her sağlıklı insanın kan bağışlayabileceğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Sekreteri Şerife Tutku da düzenli ve güvenli kan bağışçısı kazanım kampanyası çerçevesinde tüm okullarda bu kampanyayı sürdüreceklerine işaret ederek, kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu anımsattı.