Kamu -İş Başkanı Sami Dilek, Genel Sekreter Erdoğan Özkan ile diğer yöneticiler Mustafa Aytanç ve Pembe Yıldızev, Maliye Bakanlığı tarafından bu görevlerinden alındılar.

17 Mayıs tarihli Serdar Denktaş imzalı yazıda şöyle denildi;

"İlgili yazınıza atfen anılan konuyla ilgili yazımızla görüş talep ettiğimiz ve yazımıza cevaben Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı sendikalar Mukayyitliği'nin ekli KKTC Hukuk Dairesi'nin görüşü uyarınca Toplu İş Sözleşmesinin 25/2 maddesi ilgi ilgili talebiniz hukuken mümkün olmadığından Bakanlğımızca uygun görülmemiştir.

İlgili yazıda belirtilen isimlerin en geç 21 Mayıs 218 Pazartesi günü mesai başlangıç saatinde bağlı oldukları dairelerdeki görevlerine başlamaları gerekmektedir.”

Kamu-İş yöneticilerinin görevden alınması ise Başsavcılık görüşünden sonra kesinleşti.

KKTC Başsavcısı adına Savcı Cemaliye Yüksel'in Sendikalar Mukayyidi Kemal Can'a gönderdiği 9 Mayıs 2018 tarihli yazı şöyle;

"Kamu İşçileri Sendikası'nın en son 2012 yılında yapılan genel kurulunda yönetim kurulu üyelerini seçtiği, 2012 yılında seçilmiş olan yönetim kurulu üyelerinin görev sürelerinin dolmuş olmasına rağmen yeni genel kurul toplantısı yapılmayarak yeni yönetim kurulu üyelerinin seçilmediği anlaşılmaktadır.

İlgili sendikaya ait tüzüğün 42(f) maddesine göre genel başkan, genel sekreter, genel mali sekreter, genel teşkilatlandırma sekreteri, genel kurul eğitim sekreteri , yönetim kurulu üyeleri, denetleme kurulu üyeleri ve disiplin kurulu üyeleri seçimleri dört yılda bir yapılır.

İlgili sendikaya ait tüzük incelendiğinde görev süresi dolan yönetim kurulu üyelerinin yeni yönetim kurulu üyeleri seçilene kadar devam edebileceklerini düzenleyen bir madde bulunmadığı görülmektedir.

Bu çerçevede görev süreleri 2016 yılında dolduğu anlaşılan yönetim kurulu üyelerinin üyeliklerinin devam ediyor olduğunun kabul edilmesinin mümkün olmadığı kanaatinde olduğumu bildirir saygılar sunarım..."

Bu karara göre Kamu-İş Başkanı Sami Dilek bugünden itibaren Tarım Dairesi'ndeki görevine dönerken, Erdoğan Özkan Karayolları Dairesi'nde, Pembe Yıldızev Jeoloji ve Maden Dairesi, Mustafa Aytanç da Karayolları Dairesi'ndeki görevlerine dönerek profesyonel sendikacılık görevleri sona ermiş olacak.

Kamu İş Genel Başkanı Sami Dilek ve genel sekreter Erdoğan Özkan arasında yaşanan delege yazımı tartışmalarından dolayı sendika genel kurula gidememiş bu iki isim mahkemelik olmuştu.