Seçim ve Halk Oylaması Değişiklik Yasa Tasarısı’nınuzun süredir üzerinde çalışıldığını ve endişeleri giderecek düzenlemeler yapıldığını kaydeden Sorakın, bu konuda Sorakın, halkın iyi bilgilendirilmesi gerektiğini 60 günlük seçim sürecinin bunun için yeterli olduğunu söyledi.

Sorakın, CTP’nin uzun bir süredir seçime hazırlandığını da belirtti.

Sorakın, “CTP 11 aydır tabanı ile üyeleri ile olan diyaloğunu sürdürüyor ve iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Erken seçim tarihinin belirlendiği günden itibaren kampanyayı da başlattıklarını kaydeden Sorakın, görüşmeler gerçekleştirdiklerini, seçim bürolarını oluşturduklarını anlattı. Sorakın, “düşünce ve hadeflerimizi 4 temel prensip üzerinde şekillendirmeyi düşünüyoruz: haysiyet, adalet, üretim ve hizmet.. bu temel prensipler üzerinde politikalar geliştirip Kıbrıs Türk halkına hak ettiği hizmeti vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sorakın, CTP’nin adil bir düzen vaadettiğini vurguladı.Hükümetin icraatlarını da eleştiren Sorakın, iktidara gelmeleri halinde Hükümette oldukları dönemde başlattıkları çalışmaları hızlandıracaklarını vurguladı.