Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Cratos-Beylerbeyi-Doğanköy yolunun ne durumda olduğunu sorarak, ülkedeki yollarla ilgili sorunların bazılarının basit planlamayla çözülebileceğini belirtti.

Hizmete konan yollar için hem projelendiren hem de tamamlayanlara teşekkür eden Tatar, şu an yapılan yol çalışmalarının projelerinin de önceden tamamlandığını ve finansmanlarının da TC olduğunu hatırlattı.

Başbakan Tufan Erhürman’ın konuşmalarında dile getirdiği yanlış kamulaştırmayla ilgili de bilgi almak istediğini kaydeden Tatar, bir an önce doğrusunun öğrenilerek yapılmasını istedi.

Ersin Tatar, GSM sektörünün KKTC ekonomisi için çok önemli olduğunu ve iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade ederek, sözleşmelerin 10 senesinin geçtiğini, kalan 8 senede iyi planlama gerektiğini belirtti.

Tatar, uçak biletlerinin öngörülemeyen ve kontrol edilemeyen fiyatlarıyla ilgili de ciddi adımlar atılmasını ve yeni bir havayolu şirketi kurulmasını önerdi.

Tatar, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun çok önemli bir vizyonu ve çok önemli bir geliri olduğunu kaydetti.

Bakan Atakan ise yerinden konuşarak Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun çok verimli çalışmalar yaptığını ve mobil iletişim ücretleriyle ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

UBP Milletvekili Ersin Tatar, Geçitkale Havalimanı’nın kargo taşımacılığında kullanılmasının çok yerinde bir adım olacağını da belirtti.

BEROVA

UBP Milletvekili Özdemir Berova, Ulaştırma Bakanlığı’nın bir yatırım bakanlığı ve halkla en çok temas eden bakanlıklardan olduğunu belirtti.

Feribot hizmetlerinin de geliştirilmesi ve ülkeden çıkış yollarının arttırılmasının herkesin özlemi olduğunu dile getiren Berova, var olan feribotların istenilen teknolojiye sahip olmadığını söyledi.

Trafik güvenliğiyle ilgili eğitimin müfredata konduğunu ancak geri dönüşlerini henüz alamadıklarını belirten Berova, Meclis’teki Trafik Komitesi’nin de devam etmesini talep etti.

Berova, eğitim sistemine de katkı sağlayacak e-devlet projesinin henüz hayata geçirilemediğini dile getirerek, üzerinde çok çalıştıkları bu sistemin bir an önce hizmete girmesini temenni etti.