Gözde Süreç Sarı - Rahme Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın 68 milyon 482 bin 300 TL olarak öngörülen bütçesi görüşülüyor. 

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar de Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi üzerine söz aldı.

Tatar, ekonomik sıkıntılara rağmen KKTC’nin yurtdışında temsilcilikleri olduğunu, bunun da önem arz ettiğini kaydetti. Dışişleri Bakanlığı personelinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tatar, “Lisan bilen, diplomasi bilen insanların yetişmesi lazım” dedi.

Kıbrıs konusunda da konuşan Tatar, Taşınmaz Mal Komisyonu’nu önemsediğini, fırsat verilirse bu alandaki çalışmalara katkı koymak istediğini belirtti.

Mülkiyet, toprak, güç paylaşımı gibi başlıklarda sıkıntılar gördüğünü kaydeden Tatar, Türkiye’nin etkin ve fiil garantisinin olmadığı mekanizmalara güvenmediğini söyledi. Tatar, “Bizi hap gibi yutarlar, sonra da özür dilerler” dedi.

Kıbrıslı Türklerin büyük haksızlığa uğradığını, ezildiğini söyleyen Tatar, “Ne mutlu ki kendi devletimizi kurduk ve özgürce yaşıyoruz. Sıkıntılar yok mudur, vardır ama bunlar aşılabilir. Yanlış bir imza bizi yok edebilir” şeklinde konuştu.

Tatar, baskılarla görüşme süreci yeniden başlarsa, hükümetin buna ne diyeceğini de sordu. KKTC’de bir hava yolu şirketinin yeniden hayat bulması gerektiğini belirten Tatar, Özersay’ın bu konuda da temaslarda, girişimlerde bulunmasını istedi.