TMT Mücahitler Derneğini ziyaretinde konuşan, Genel Başkan Yılmaz Bora, bütün partilere eşit mesafede oldularını, ancak KKTC Devletinin varlığını ve devamını ve Anavatan Türkiye ile ilişkilerin her alanda gelişmesini savunan partilere destek vereceklerini söyledi.

Sönmezler Ocağı’nda bir konuşma yapan Ulusal Blirk PArtis Genel Sekreteri Dursun Oğuz, SÖnmezler Ocağı’nda bulunan üyelerden destek istedi. Ulusal Birlik Partisi’nin Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti’ni kuran ve yaşatıp geliştirecek olan parti olduğunu vurgulayan Oğuz, müzakere sürecinin Crans Montana’da çökmesi sonrasında, Ulusal Birlik Partisi’nin ne kadar haklı olduğunun çok daha net anlaşılır bir hale geldiğini ifade etti.

Partinin, bir buçuk yıllık iktidarında Başbakan Hüseyin Özgürgün önderliğinde birçok Alana el attığını ve var olan sorunları çözdüğünü anlatan Dursun Oğuz, 7 Ocak seçimleri sonrasında yine Ulusal Birlik Partisi’nin kuracağı hükümetin büyük projelere imza atmaya hazırlandığını ifade etti.

UBP’nin tüm projelerinin diğer partiler gibi hayal ürünü ve ütopik olmadığını ifade eden Oğuz, Ulusal Birlik Partisi’nin projelerinin tümünün gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler olduğunu söyledi. Oğuz, 7 Ocak’ta başlayacak yeni dönem için Ulusal Birlik Partisi’nin geçmişte yaptığı büyük eserlere bakılmasının yeterli olacağını söyledi ve Ulusal Birlik Partisi’nin tek başına iktidarının hayırlı olmasını diledi.