Ekonominin, sağlığın, eğitimin, çevrenin, trafiğin ve kamu düzeninin tam bir kaos içinde olduğunu ve kaderine terk edildiğini öne süren Özgürgün, “Yorgancıoğlu başkanlığındaki uyumsuz koalisyonun KKTC’ye faydasının olamayacağına dair en ufak şüphem yoktu, ancak bu ölçekte bir tahribat yaratacaklarını da beklemiyordum” dedi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özgürgün katıldığı bir televizyon programında ülke gündemini değerlendirerek, “YDÜ ve DAÜ’den sonra ülkenin iç güvenliğinden sorumlu Polis Genel Müdürlüğü’nün de siyasete kurban edilme yolunda psikolojik savaşa maruz kalması densizliktir, devletimize yapılabilecek en büyük kötülüktür” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “çok iş yaptık ancak halkın beklentisi yüksek” şeklinde bir açıklama yaptığını söyleyen UBP Genel Başkanı Özgürgün, “Bu açıklama için halkımızdan özür dilemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ülkedeki ekonomik çarkların durduğunu, hayvancının, çiftçinin, esnafın feryatlarının yükseldiğini, çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için sendikaların sokağa döküldüğünü savunan Özgürgün, “Yorgancıoğlu konuştukça batıyor, komik duruma düşüyor” dedi.

“EROĞLU HEM UBP’NİN HEM DE KKTC’NİN LİDERİDİR”

Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kayıtsız şekilde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleyeceklerini vurgulayan Hüseyin Özgürgün, “KKTC’nin Eroğlu’nun Kıbrıs konusunda dirayetli duruşuna, liderliğine hak ve hukukumuza sahip çıkma anlayışına ihtiyacı var. Eroğlu hem UBP’nin hem de KKTC’nin lideridir” şeklinde konuştu.

“BEN O NEDENLE ERKEN SEÇİM DİYORUM”

29 Haziran Yerel Seçimleri ile Anayasa Değişikliklerine ilişkin referandum sonuçlarının, Yorgancıoğlu başkanlığındaki koalisyon hükümetinin fiilen hükümsüzlüğünün ilanı olduğuna iddia eden Özgürgün, “Halkımız Anayasa değişikliğine yüzde 62’ lik red oyu ile Meclise güvenmediğini göstermiştir. Ben o nedenle erken seçim diyorum” ifadesini kullandı.