Ulusal Birlik Partisi (UBP)  seçim çalışmaları kapsamında Lefke ilçesindeydi. UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile seçimlerde UBP adına yarışacak olan Milletvekili adayları Lefke şehir merkezi ile sanayi sitesi ve Gemikonağı’nda vatandaşlar ile buluştu.

Özgürgün ve Milletvekili adayları ayrıca, Lefke İlçesinde bulunan Devlet dairelerine de ziyaretlerde bulundu.

Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ziyaret kapsamında Lefke Kaymakamlığına da giderek, Kaymakam  Halil Çorba ile görüştü.

Özgürgün burada yaptığı açıklamada; Lefke’nin ilçe olması ile Cumhuriyet Meclisi’ne iki vekil sokacağına işaret ederek “KKTC tarihinde bir ilk olacak.

Yeni ilçemiz Lefke’nin bu temsiliyeti ile ilklerin yaşanacağı bir dönem oluyor. Önümüzdeki dönemde, her alanda ilçe altyapısını oluşturulması konusunda tüm çalışmaları yapacağız. Lefke’nin çehresi değişiyor ve KKTC tarihindeki yerini alıyor” diye konuştu.        

Özgürgün, bölgeye yatırımların devam edeceğini ifade ederek, KKTC’nin 6.ilçesi olan Lefke’de kurumsal anlamda da bütün çalışmaların tamamlanacağını, hizmet kabiliyetinin arttırılacağını belirtti. 

Lefke gezisi kapsamında Özgürgün ve partililer,vatandaşlar ile biraraya geldi. Başbakan Özgürgün ayrıca, zamanında dedesinin sahibi olduğu ve kendisinin de çalıştığı bugünkü ismi ile Işılay Kahvehanesinde de oturdu ve kahve içti , vatandaşlar ile sohbet etti.