Gizem Kerimoğlu “Survivor mazide kaldı ve şimdi hedefim oyunculuktur. Ölçü dahilinde oyunculukta sınırlarımı zorlayacağım Yeter ki inandığım, güvendiğim bir projede olayım” dedi…
Tam 106 gün Atlantik Okyanusu'nun ortasındaki Dominik Adası'nda kalıp Survivor Gönüllüler Takımı'nda yarışan ve elenen Gizem Kerimoğlu ile Maçka Parkı'nda buluştuk. Profesyonel futbolcu olan Kerimoğlu'yla önce Dominik Adası'nda yaşadıklarını, sonra da yeni sezonla ilgili gelen dizi projeleriyle, sıkı şekilde hazırlandığı oyunculuğunu konuştuk. Serenay Sarıkaya'ya olan benzerliği ise tek kelimeyle şaşırtıcı…

– Çok şaşırdım…

Beni gören çoğu kişi de şaşırıyor. Herkes Serenay Sarıkaya'ya benzetiyor. Kimileri sokakta çevirip imza istiyor, resim çektirmeye kalkanlar da oluyor. Bazılarına “Ben Serenay Sarıkaya değilim kardeşim” desem de inanmıyor, “Gizlemene gerek yok” diye ısrarla fotoğraf çektirmeye çalışıyorlar (gülüyor). Kimileri o kadar zamk gibi yapışıyor ki, sonunda pes edip Serenay Sarıkaya olduğumu kabul ediyorum ve isteyene imza dağıtıyorum, fotoğraf çektiriyorum.

– Ama artık oyunculuk senin dünyana da giriyor… Bu nasıl oldu?

Futbol oynadığım için önce spor spikerliği dalında eğitim almaya başladım. Birkaç televizyon kanalında staj yaptım, o ara Acun Ilıcalı ile de tanıştım. Daha sonra bir yıl İngiltere'de lisan eğitimi aldım. Türkiye dönüşü ‘O Hayat Benim' dizisinde dört bölüm oynadım.Yüzümün ekran için ideal olduğunu söylüyorlar.

– Fiziğin çok iyi…

Güzel olmam oyunculuk için yeterli değil. Survivor öncesinde Vahide Perçim ve Altan Gördüm'ün sahibi olduğu Akademi 35 Buçuk'ta bir yıl oyunculuk eğitimi aldım.

– Futbol ne oldu?

Sakarya'da ve Anadoluhisarı'nda sağ kanat oyuncusuydum. Kafayla çok gol attım. Ancak ne yazık ki kadınlara futbolda ekmek yok bu ülkede.

– Survivor'a neden katıldın?

Sınırlarımı zorlamayı çok seviyorum. Survivor mazide kaldı ve şimdi hedefim oyunculuktur. Gelen dizi projelerine bakıyorum.

– Oyunculukta sınırların olacak mı?

Ölçü dahilinde oyunculukta sınırlarımı zorlayacağım. Yeter ki inandığım, güvendiğim ve içime sinen bir projede olayım.

SERENAY'A BENZEMEK HİÇ HOŞUMA GİTMİYOR

– Serenay Sarıkaya'ya olan benzerliğinin sen de farkında mısın?

Farkındayım, gerçekten de Serenay Sarıkaya'ya çok benziyorum. Adeta kardeş gibiyiz… Ne yazık ki böyle bir durum var.

– Bu benzerlik hoşuna gitmiyor mu?

Hayır, Serenay Sarıkaya'ya benzemek ve benzetilmek hiç hoşuma gitmiyor.

– Bir akrabalık ya da yakınlık var mı?

Bir araya gelmişliğimiz bile yok. Onun dünyası başka benim dünyam başka.

Midem normale dönemedi

– Hâlâ aç mısın, açlığı hissediyor musun?

Okyanusun ortasında aç kaldım. Bu öyle bir açlıktı ki, anlatamam. Yemekler rüyalarıma giriyordu. Açlığa alışmak zorunda kaldım.

– Yiyecek hiçbir şey yok muydu?

Kokonat vardı, yani hindistancevizi. Onu yiyordum ama kalorisi yüksek olsa da doyurmuyordu. Bir şeyler çiğniyordum ve midemi avutuyordum.

– Miden nasıl?

Midem hâlâ normale dönemedi. Midem feci küçülmüş.

– Kaç kilo verdin?

106 gün içinde tam 6 kilo verdim.

– Sen sporcusun…

Basketbol ve voleybol oynadım, profesyonel futbol hayatım var. Ancak, Survivor'da Gönüllüler olarak ne yazık ki takım ruhunu yakalayamadık. Bu yüzden ‘Dokunulmazlıklar'da oynamak istemedim.

Parmağı kırılsa da Semih favorimdir

– Semih'le Survivor'da aran iyiydi…

Olumlu olumsuz Semih'e karşı fikirlerim vardı. Onu tanıyınca olumlu bir insan olduğunu gördüm, yanında oldum. Çok güzel bir dostluğumuz oldu.

– Var mı yaşadığın bir açlık anısı?

Haftada bir verilen yarım porsiyonluk pilavı yerken kuma düşürdüm, yıkıldım. Adada bir pirinç tanesinin bile önemi çok büyüktü.

– Her şeyi bırakıp adadan kaçmayı düşündün mü hiç ?

Okyanusun ortasındaydım, yüzerek kaçamazdım (gülüyor).

– Ada sana neler kattı?

Artık çok daha olgunum, Survivor kişisel gelişimimde çok faydalı oldu. 106 gün bana çok şey kattı. Kendimin bir üst modeli olarak geri döndüm (gülüyor).

– Kim kazanır Survivor'u?

Gönlüm elbette Semih'ten yana. Parmağı kırılsa da o benim favorim. Ancak Atakan da olabilir.

– Yüreğin dolu mu?

Hayatımda aşk yok. Şimdi aşk değil, çalışma zamanı (gülüyor).