Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkan Vekili Hasan Felek, işçi sınıfının uluslararası birlik, beraberlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta “dayatma paketlere karşı çıkmak, Kıbrıs’ta çözüm ve barışa destek vermek” için sokaklarda olacaklarını söyledi.

Lefkoşa’da 1 Mayıs’ta ara bölgede iki toplumlu bir miting düzenleyeceklerini kaydeden Felek, her zamanki gibi burada toplumsal istek ve işçi sınıfının taleplerini dile getireceklerini belirtti.

Bu öğleden sonra DEV-İŞ Genel Merkezi’nde siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın ne şekilde kutlanacağı, iki toplumlu mitingin nasıl organize edileceğiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), Bağımsızlık Yolu, Devrimci Komünist Birlik, Komünist Emek Hareketi, Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN) ve Feminist Atölye (FEMA) temsilcileri katıldı.

İlki geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda bazı görüşler ortaya konduğu kaydedilerek, miting planının önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda son şeklini alacağı açıklandı.

“HER DÜŞÜNCE, HER GÖRÜŞ KENDİNİ 1 MAYIS’TA İFADE ETMENİN YOLUNU BULUR”

Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek, toplantının başında yaptığı konuşmada, “Her düşünce, her görüş kendini 1 Mayıs’ta ifade etmenin yolunu bulur” dedi.

Felek, “Ekonomik dayatma paketlere, su anlaşmasına karşı çıkmak, emekçilerin, özellikle de özel sektör çalışanlarının sendikalaşma hakkı için, barış ve çözüm için alanlarda olacağız” ifadesini kullandı.

“SÖZDE HÜKÜMET BOŞLUĞU VAR AMA...”

Ülkede şu an var olan durumu “kritik” olarak niteleyen Hasan Felek, “Sözde hükümet boşluğu var ama Türkiye’den dayatılan ekonomik paketler ve su anlaşması Kıbrıslı Türkler için bir tehdit” iddiasında bulundu.

Ekonomik paketlerin içeriğinin halktan gizlendiğini de savunan Felek, “Kulağımıza gelenlere göre bu paketlerde her zaman olduğu gibi özelleştirmeler var” şeklide konuştu.

Sendikal hakların budanması, hukuka müdahale, Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) kapatılması gibi konuların da protokol gündeminde olduğunu söyleyen Hasan Felek, “Ekonomik paket aslında siyasi bir paket” değerlendirmesinde bulundu.

Felek, “Özellikle müzakerelerin devam ettiği bir dönemde 26 bin vatandaşlığın gündeme getirilmesi sürece dinamit koymaktır” dedi.