Duygu ALAN

Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının geriye dönük 2 aylık maaş ve 13. maaş alacaklarının 15 Ocak 2016 tarihine kadar ödenmesine ilişkin Maliye Bakanlığı çalışmaları sürüyor.

Yenierenköy Belediyesi’nde 5’i geçici toplamda 122 personel bulunuyor. Belediye çalışanları 1 aylık maaşını geçtiğimiz ay sonunda aldı. Halen geriye dönük 2 aylık maaşlarını ve Aralık ayında ödenmesi gereken 13. maaşlarını alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının devletten toplamda 1 milyon TL alacağı bulunuyor.

Son 2 gün…

Yenierenköy Belediyesi, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasında 29 Aralık 2015 tarihinde imzalanan protokole göre, Yenierenköy Belediyesi çalışanları geriye dönük 1 maaşını 31 Aralık 2015 tarihinde almıştı.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının geriye dönük diğer alacaklarının da 15 Ocak’a kadar ödeneceğini açıklamıştı.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli,  Havadis’e dün açıklama yaparak Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının geriye dönük alacaklarının ne zaman ödeneceğine ilişkin net bir tarih belirtmezken Maliye Bakanlığı’nın gerekli çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Yıkıcı: Çalışan beklenti içerisinde

Yenierenköy Belediyesi Başkanı Mesut Yıkıcı, belediye çalışanlarının 2 maaş alacaklı olduğunu ve Aralık ayında ödenmesi gereken 13. maaşlarının da halen ödenemediğini açıkladı.

Yıkıcı, Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının geriye dönük 2 aylık maaş ve 13. maaş alacaklarının ödenmesine ilişkin ilgili bakanlıkların çalışmalarını henüz tamamlamadığını belirtti.

Mesut Yıkıcı, belediye çalışanlarının beklentisinin belirtilen tarihte tüm geriye dönük alacaklarını tahsil etme yönünde olduğunu kaydederek “Umarım çalışanların beklentisi yerini bulur ve 15 Ocak’a kadar geriye dönük alacaklarını tahsil edebilirler” diye konuştu.

Yenierenköy Belediyesi’nde 5’i geçici toplamda 122 personel olduğunu dile getiren Yıkıcı, çalışanların 2 aylık maaşlarının ve 13. maaşlarının toplamda 1 Milyon TL olduğunu söyledi.