SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle andığını belirten Sadıkoğlu, “Düşünce ve ilkeleri, biz Kıbrıs Türk halkının da en önemli yol göstericisidir” dedi.

Atatürk’ün,  öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletin kaderini değil, tüm dünyadaki dengeleri de değiştirdiğini kaydeden Sadıkoğlu, Atatürk’ün; ileri görüşlülüğü, barışçıl kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonu ile dünyanın saygısını kazandığını vurguladı.

ALANLI: “ATATÜRK, DÜNYANIN YETİŞTİRDİĞİ NADİR DAHİ DEVLET ADAMI”

Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefi koyan Mustafa Kemal Atatürk’ün, fikirleri, devrimleri ve ilkeleriyle bu hedefini başaran, dünyanın yetiştirdiği nadir dahi devlet adamı olduğunu belirtti.

Alanlı, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Alanlı, mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Atatürk'ün bu eşsiz emanetlerini sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağız. Büyük Atatürk: "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır." Mesajını 92 yıl önce bu günleri görerek vermiştir. Etle tırnak haline gelmiş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti adına Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamlıyorum. Ruhu şad olsun.

BORA: “ATATÜRK’Ü ÖZLEM, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan bazı dernek ve kurum kuruluşlar, O'nu sevgi ve şükranla andıklarını belirtti.

TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yıldönümünde özlem, saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Bora yayımladığı 10 Kasım mesajında, mücahit Kıbrıs Türk halkının, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türk Kurtuluş Savaşından ilham ve güç alarak, onurlu bir varoluş savaşı verdiğini, şanlı bir direniş göstererek bağımsızlığını kazandığını kaydetti.

Bora mesajında, “Askeri zaferimizi, siyasi ve ekonomik zaferlerle taçlandırma mücadelemizde, Atatürk ilke ve devrimleri, rehberimiz olmaya devam ediyor. Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, her engeli aşacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

Yas tutmayarak, aksine Atatürk’ün gösterdiği ilim ve irfan yolunda, onu daha iyi anladıklarını kaydeden Bora, vatan ve milletin birlik ve bütünlüğünün korunması için, daha çok çalışmak gerektiğine inanıp geleceğe güvenle baktıklarını kaydetti.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ: “ATATÜRK TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE EBEDİ YAŞAYACAKTIR”
                                                                                                             
Emekli Astsubaylar Derneği, bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük Atatürk’ün, Türk Milletinin gönlünde ebedi yaşayacağını kaydetti.

Dernek Genel Başkanı Esen Ömürlü, yayımladığı 10 Kasım mesajında “İlke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ve de istikrarlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Ömürlü, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77. yıldönümünde özlemle, saygıyla, sevgiyle, şükranla rahmet ve minnetle andıklarını bildirdi.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ: “İLKELERİNDEN AYRILMAYACAĞIZ”

Emekli Subaylar Derneği Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlık yolunda, insana değer veren barışsever, demokratik ve laik rejimin en yüce savunucuları olacaklarını bildirdi.

Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu’nun yayımladığı 10 Kasım mesajında “Bu gün, O’nun yüce kişiliğinde yaşattığı barış ve özgürlük ruhu anlayışını yeni nesillere iletme yolunda mücadeleye devam edeceğimize ve ilkelerinden ayrılmayacağımıza inancımız tamdır” ifadelerine yer verildi.

ERGÜNEŞ: “ATATÜRK’ÜN ESERİNİN DEĞERİ HER GÜN DAHA ÇOK ARTIYOR”

Mücahit Komutanları Derneği, 77 yılda Atatürk’e olan özlemin biraz daha arttığını bildirdi.

Dernek Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş yayımladığı 10 Kasım mesajında, barışın, dostluğun, kardeşliğin, insanlığın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu günümüzde, Atatürk'ün eserinin değerinin her gün daha çok arttığını ve anlaşıldığını belirtti.

Ergüneş, mesajında “Bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini hem tarih yazarak hem tarihe not düşerek göstermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77. yılında saygıyla şükranla ve özlemle anıyor ve arıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AYGÜN: “İLKELERİNE GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ GELECEKTE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Cumhuriyetin kurucusu büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve şükranla anıldığını bildirdi.

Aygün yayınladığı mesajda, Cumhuriyetin ilkelerine, geçmişte olduğu gibi gelecekte de sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Aygün, “Önderimiz ileri görüşlülüğü, aydın fikirleri ile ulusumuzu aydınlık yarınlara taşımıştır. Vatan sevgisini, millet aşkını ve bağımsızlık ruhunu bizlere aşılamıştır” ifadelerine de yer verdi.

DENKTAŞ: “ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE, SAYGIYLA, SEVGİYLE VE RAHMETLE ANIYORUZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, sonsuzluğa uğurlandığı günün 77’inci yıldönümünde bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıldığını kaydetti.

Denktaş, yayınladığı 10 Kasım mesajında, Atatürk’ün, sadece Türk milletinin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğunu belirtti.

Serdar Denktaş, Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk’ün, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrıldığını kaydetti.

Denktaş, “Milletimize önderlik ederek, yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkân ve şartlara kavuşturmuştur” ifadesini kullandı.

Serdar Denktaş, Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını sevgi, saygı, şükran ve rahmetle andığını ifade etti.

SİBER: “İMKANSIZI BAŞARMIŞ BÜYÜK BİR LİDER”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde halkına liderlik ederek, destansı bir başarıya imza atmış, adeta imkansızı başarmış büyük bir lider olduğunu vurguladı.

Siber, “Kazanılan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, dünyadaki birçok ulus için de yol gösterici olmuştur ve olmaya devam edecektir” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, 10 Kasım nedeniyle yayınladığı mesajda, Atatürk’ün, dehası ve geniş ufku ile yaşamın her alanında kaliteyi yükselten devrimleri gerçekleştirerek bugünkü çağdaş ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi olduğunu anımsattı.

Siber, “Yurtta barış, dünyada barış”  söylemiyle, insanlığı barışa davet eden Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 76. Yılında bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

ERTUĞRULOĞLU: “BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK, SADECE TÜRK MİLLETİNE ÖNDER OLMAMIŞ, TÜM DÜNYAYA IŞIK TUTMUŞTUR”

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77. yılında saygı ve minnetle andı.

Ertuğruloğlu yazılı açıklamasında, Atatürk’ün; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek, modern Türkiye’nin temellerini akıl ve bilim ile şekillendirdiğini, Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hayali ve bunu gerçekleştirmek için çıktığı yolun Kıbrıs Türk halkına da rehber olmaya devam ettiğini kaydetti.

Kişiliği ve özelliklerinin bütün dünya milletleri tarafından takdir edilen Atatürk’ün, çalışkanlığı, zekası ve fedakarlıklarıyla sadece Türk milletine önder olmadığını tüm dünyaya da ışık tuttuğunu ifade edeb Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:

“Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı da Atatürk ilke ve devrimlerini ilk günden benimseyerek uygulayıcısı olmuştur. Kıbrıs Türk halkı Büyük Önder Atatürk’ü unutmayacak, yaşatacak, devrimlerine ve ilkelerine bağlı kalmaya devam edecektir.”

İŞCAN: “HEPİMİZE DÜŞEN GÖREV ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KKTC’Yİ BÜTÜN İLKELERİYLE SAVUNMAK OLMALIDIR”

KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77’nci yıldönümünde özlemle ve hasretle andıklarını kaydetti.

“Bugün hepimize düşen görev Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’yi bütün ilkeleriyle savunmak, çağdaş demokrasi paralelinde geliştirerek sonsuza dek yaşatmak olmalıdır” diyen İşcan, “77 değil 707 yıl da geçse Mustafa Kemal’in emanetlerine sahip çıkılacağız” vurgusu yaptı.

Ahmet İşcan yazılı bir açıklamayla Türk ulusunun özgürlük mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin mazlum uluslara rehber olduğunu söyledi; Atatürk’ün mücadelesiyle evrensel bir lider olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal’in ileriyi gören bir lider olduğunu da söyleyen İşcan, “Bugünkü çağdaş yaşamı Atatürk ve devrimlerine borçlu olduğumuzu, Atatürk’ün cumhuriyetin sonsuza dek yaşaması için en büyük görevi gençlere verdiğini ve Türk Gençliği’ne güvendiği herkesin hatırındadır” dedi.

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, “KKTC gençliği ve halkı olarak bizler modern uygarlık yollarını açan Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşam biçimi olarak benimsemeye ve nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.

TAÇOY: “ATATÜRK’ÜN, TÜRK MİLLETİ VE İNSANLIK İÇİN YAPTIĞI HİZMETLER VE ESERLERİ YOLUMUZU AYDINLATMAYA, NESİLLERE EŞSİZ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEK”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milleti ve insanlık için yaptığı hizmetlerin ve eserlerinin, yollarını aydınlatmaya, nesillere eşsiz örnek olmaya devam edeceğini kaydetti.

Taçoy, Atatürk’ün hedeflediği çağdaş, modern bir ülke olma yolunda hızla ilerlediklerini de belirtti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Hasan Taçoy, Mustafa Kemal’in vefatının 77’nci yılında rahmetle ve minnetle andıklarını vurguladı.

“ATATÜRK İNSANLARIMIZIN EN ÖNEMLİ BULUŞMA NOKTALARINDAN BİRİ”

“Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır” diyen Taçoy mesajında şunları da kaydetti:

“Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Atatürk bugün, milli mücadelemizin büyük komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak insanlarımızın en önemli buluşma noktalarından biridir.

Büyük önderin bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak, onun ilkelerine olan bağlılığımızı bugünde tüm dünyaya ilan ediyor, onun hedeflediği çağdaş, modern bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.”