Melin Dobran

Kıbrıs Türk Ortopedikliler Derneği Başkanı Mehmet Gezici, derneğin yaklaşık 1 yıldan beridir faaliyet gösterdiğini söyledi. Gezici, derneğin ortopedik özürlülere ve ihtiyaçlı ailelere yardımcı olmak için kurulduğunu söyledi. 150’nin üzerinde aileye yardım yapıldığını ifade eden Gezici, 75’e yakın da tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve yürüteç yardımı yapıldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl kurban bayramında çocuk giydirme projesi başlattıklarını anımsatan Gezici, bu projeyi bu yıl da gerçekleştirme hedefinde olduklarını dile getirdi. Birçok engelli bireyin sıkıntı yaşadığını söyleyen Gezici, ihtiyaçlı bireylere her zaman destek olmaya hazır olduklarını kaydetti.

“Onlar sevinsin diye çalışıyoruz”

Gezici şunları söyledi, “Biz dernek olarak yardım faaliyetlerinde en iyi yerde olmak istiyoruz. Yardıma muhtaç birey sayısı çok. Onlara yardım ettiğimiz zaman mutlu oluyorlar. Onları mutlu etmek ve mutlu görmek bizi de sevindiriyor. Bizim tek mücadelemiz, kim daha çok yardım yapabilir mücadelesidir. Her gün yeni yardımlarda bulunmak istiyoruz. Geçen bayram, 16 çocuğumuzu sponsor desteği ve dernek yardımıyla giydirdik. Zaman zaman devlete bağlı özel eğitim merkezinde olan çocuklara ve ailelere yemek düzenlenir. Bunu her yıl yapmaya çalışıyoruz. Bazı engelli çocukların okul harcını yatırıyoruz. 1 yıldan beridir ihtiyacı olan ailelere bez yardımında da bulunuyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı engelli ailelere süt ve hellim dağıtımı yapmamıza karar verdi. Yaklaşık 100 aileye dağıttık. 100 aileye daha dağıtacağız.  Hem dernek olarak hem de sponsor katkısıyla önümüzdeki bayram için de çocuk giydirme projemizi devam ettirme hedefindeyiz. Amacımız onları sevindirmektir.

“Halk destek veriyor”

Engelli vatandaşlarımız için yolları iyileştirme konusunda belediye ile sürekli olarak görüşüyoruz. Kaldırımın başladığı ve bittiği yere, rampa yapılması konusunda talepte bulunduk. Yavaş yavaş yapılacak diye umut ediyoruz. Derneğe ait asansörlü bir araç almayı düşünüyoruz. Ulaştırma bakanlığı T iznini verince, ada içindeki tüm engellilere hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca yurt dışından gelen engelli bireyler de bu araç sayesinde sıkıntı yaşamayacaklar. Sponsorla da görüştük, şu an gerekli işlemler yapılıyor. Birçok şeyi halkın desteği ile yapıyoruz. Yapılan her yardım bir ihtiyaçlıya yetişiyor. Duyarlı kişiler derneğe zaman zaman maddi yardımda bulunuyor. Ayrıca tekerlekli sandalye ve koltuk değneği gibi yardımlar da kabul ediyoruz. Geçen bayram yapılan fitre yardımları ile ihtiyaçlı çocuklarımıza kıyafet yardımında bulunduk. Ayda yaklaşık 10-15 civarında tekerlekli sandalye verdiğimiz oluyor. Halkımız yardım konusunda oldukça duyarlı davranıyor. Biz çoğu zaman aracı görevi yapıyoruz. Engellilerimizi rahata kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz.”