Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Birliği (KITUYAD),  rehberlerin daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için kurum ve işletmeler arasında yoğun bir işbirliği olması gerekliliğine inanç belirtti.

KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar yazılı açıklamasında, her yıl geleneksel olarak tüm dünyada rehber meslek örgütleri tarafından kutlanan 21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü dolayısıyla ülke rehberlerini de kutladı.

Turizm sektörünün “baş aktörlerinden” biri olan turist rehberlerinin, KKTC turizminin tanıtılması, turizmin gelişmesi ve iyileşmesi için gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Pınar, şunları kaydetti:

“Dünya Turist Rehberleri gününün KKTC’de de kutlandığı bu özel gün aslında bir amaca da hizmet etmelidir. O amaç da rehberlerimizin KKTC’nin tanıtım elçisi olarak üstlendikleri bu görevlerinin önemini vurgulamak, sorunlarını gündeme taşıyarak çözüme kavuşturmak ve elbette turizm sektör paydaşları ile birlikteliğimizi de güçlendirmek olmalıdır.

KITUYAD olarak bizler, rehberlerimizin büyük özveri ile KKTC için verdikleri yoğun uğraşta, daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için kurum ve işletmeler ile yoğun bir işbirliği olması gerekliliği inancındayız. Bu hususta atılacak tüm adımlara da destek beyan edeceğimizi bu özel günde belirtmek isteriz.

Siyasi ve ekonomik ambargolar altında yıllardır ezilmeye çalışılan KKTC’nin tanıtımı; dünyaya açılım, varlığının bilinmesi, saygınlığı ve etkinliği bakımından oldukça önemli rol oynamaktadır. Ülkemiz tanıtım faaliyetleri şüphesiz bulunduğu şartlar itibari ile diğer ülkelere göre çok daha zordur. Bu anlamda tanıtımın, KKTC turizminin tüm paydaşları ile birlikte, belirli bir stratejiye oturtulması ve işbirliği içinde yürütülmesi için artık ciddi adımlar atılmalıdır.”