Mağusa Denizciler Birliği’nin Gazimağusa Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin işbirliğinde organize ettiği 3. Geleneksel Gazimağusa Deniz Festivali bugün 12:00 ile 17:00 saatleri arasında Gazimağusa Limanı’nda yapıldı. Limanın balıkçı barınağı noktasında stantlar ve yeme içme yerlerinin kurulduğu ve yarışmaların yapıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösteren halk, denizin yanı başında balık yiyerek keyifli bir gün geçirdi. Müzikli eğlenceler ve Gazimağusa Belediyesi Halk dansları Topluluğu’nun gösterileri de etkinliğe renk kattı.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter etkinlikte “Gazimağusa’nın deniz sevdalıları hepiniz hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayarak, denizin yanında olmanın çok güzel bir duygu olduğunu, denizin kokusu ve görüntüsünün insanı etkilediğini söyledi. Bu etkinliğin bir başlangıç olduğunu, Gazimağusa halkının sahiller ve deniz ile yeterince buluşamadığını, halkın denize yakın ama temasının olmadığını söyleyerek,  sivil toplum, DAÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin katılımlarıyla yapacakları projelerle halkı denizle buluşturacaklarını söyledi.  Arter, Mağusa Denizciler Birliği’nin 3.’sünü gerçekleştirdiği organizasyona DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi olarak katkı koyduklarını, bundan sonraki yıllarda yapılacak organizasyonu daha da geliştireceklerini ve daha çok insanı heyecanlandıracak bir organizasyon yapacaklarını ifade etti.

 

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, denizin bir hayat ve felsefe olduğuna inanan bir kişi olarak etkinliğin kendisini çok heyecanlandırdığını, halkın etkinliğe katılarak sırtını denize dönmek istemediğini gösterdiğini söyledi. Osam, etkinliğin yapılmasına katkı koyan Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Denizciler Birliği’ne ve katılan halka teşekkür etti.

Mağusa Denizciler Birliği Başkanı Gürsel Atoğlu ise, DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi’nin işbirliğinde 3.’sünü düzenledikleri Mağusa Deniz Panayırı’nın daha güzel ve daha kaliteli olmasını istediklerini söyledi. Denizin insana huzur ve mutluluk verdiğini ifade eden Ataoğlu, ancak en büyük sorunlarının balıkçıların teknelerine yer bulamaması olduğunu, balıkçılar barınağında yaşanan yer sıkıntısının yetkililerin yardımıyla aşılacağını umduğunu söyledi.