Devrim Demir

Kamuoyunda “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamının ikinci tanığı Ada Hospital çalışanı, C.Ö. avukatların sorularını yanıtladı.

Tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzuruna çıkarıldı.

Yargıç Murat Soytaç ve Seren Bensen’in üye olarak yer aldığı heyete yalnızca bu dava için Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Fatma Şenol başkanlık ediyor.

“Büyük gebeliklere Karagözlü bakıyordu”

“Yasa dışı kürtaj” davasında Başsavcılığın ikinci tanığı C.Ö. avukatların sorularını yanıtladı. Tanık C.Ö., Ada Hospital’de 2013 yılından bu yana çalıştığını, öncesinde ise sanık Doktor Verda Özkent Tunçbilek’in kliniğinde 4 yıl asistan olarak çalıştığını kaydetti.

C.Ö., Ada Hospital’in açılması ile Doktor Verda Özkent Tunçbilek’le orda iş hayatına devam ettiğini söyleyerek, “Hastanede büyük gebeliklerle ilgili işlemleri Fahri Karagözlü’ye yönlendiriyorduk. Fahri bey, hastalarının isimleri ve aldığı ücretlerle ilgili bilgiyi bizimle paylaşmıyordu” dedi.

34 haftalık bebek son işlemdi

A.D. bir dönem hastanede çalışmadığı için Fahri Karagözlü’nün ona güvenmediğini o nedenle de kendisinin de A.D.’nin yanında gittiğini söyleyen C.Ö., bu gömme işleminin öncesi ve sonrasında fotoğraf çekip, “WhatsApp” mesaj programıyla sanık Fahri Karagözlü’ye yolladığını söyledi.

C.Ö. son gömme işleminin 34 haftalık bebek olduğunu söyledi. 34 haftalık bebekle ilgili işlem yapıldıktan sonra, bebeği sanık Ayşegül İşbilen’den siyah çöp poşetinin içerisinde aldığını anlatan C.Ö., daha sonra A.D. ile birlikte Karakum’daki Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yere gittiklerini söyledi. C.Ö. bu işlemin son işlem olduğunu ve 25 Ocak 2015 tarihinde yaptıklarını söyledi.

“Kararları Karagözlü veriyordu”

34 haftalık bebeğin operasyonunun ardından hastane personeli arasında ciddi bir rahatsızlık olduğunu kaydeden C.Ö. bu rahatsızlık ve dedikodunun ardından hastane yönetimi bir toplantı yapma kararı aldığını söyledi. Hastanede birçok kararı başhekim sanık Fahri Karagözlü’nün aldığını kaydeden C.Ö. bu toplantıda sanık Ayşegül İşbilen’in başhemşire olduğunu ve not defterinde, personelin konuşmaması gereken hususlar konusunda notlar olduğunu ve personele bu toplantıda okuduğunu ifade etti.