Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 25.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali’nde 4. İlkokullar Arası Kültürel Bilgi Yarışması Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı. 19 sorunun 18  tanesini doğru cevaplayan Kıbrıs Final İlkokulu birinci, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu  ikinci olurken, Alasya ilkokulu, Mormenekşe İlkokulu, Polatpaşa ilkokulu ve Karakol İlkokulu puanları aynı olduğu için üçüncülük için yarıştı ve  yedek sorularda Karakol İlkokulu üçüncü oldu.

Alasya İlkokulu, Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu, Gazi İlkokulu, Gazi İlkokulu, Kıbrıs Final İlkokulu, Mormenekşe İlkokulu, Şht. Mustafa Kurtuluş İlkokulu, Şht. Osman Ahmet İlkokulu, Şht. Zeki Salih İlkokulu, Yeniboğaziçi İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu ve Karakol İlkokulu’nun katıldığı İlkokullar Arası Kültürel Bilgi Yarışması’na öğrenciler de salonu doldurarak takımlarına destek verdi. Filiz Çağın, Esen Bahadır ve Sevim Kayalp’ın sorunlarını hazırladığı ve jüriliğini yaptığı yarışmada, Şerife Çağın’ da sunuculuğu üstlendi.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada 25. Gazimağusa Çocuk Festivali’nin heyecanla devam ettiğini, bilgi yarışmasına okulların yoğun bir ilgisinin olduğunu, Gazimağusa ilçesinden tüm özel ve devlet okulları ile Yeniboğaziçi ve Mormenkşe İlkokullarının da yarışmaya katıldığını söyledi. Cumaoğulları, çeyrek asırdır devam eden festivalin devam ettiğini,  gençleri yarışmaya hazırlayan öğretmenlere, Mağusa Kültür Derneği eğitmenlerine ve organizasyonun yapılmasında verdiği destek için Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

img_0562-001.jpg

img_0565.jpg

img_0573.jpg

img_0575.jpg