Tarım Dairesi, 07 – 13 Ekim dönemi içerisinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Daire açıklamasında, 45 ithal üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 4 üründe limit üstü kalıntı tespit edildiği, 18 yerli üründe yapılan denetimlerde ise iki üründe limit üstü pestisit kalıntısına rastlandığı belirtildi.

45 İTHAL ÜRÜNÜN 41’i TEMİZ

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada 07 – 13 Ekim tarihleri içerisinde ithal ürünlerde yapılan gıda denetimlerinde armut elma, domates, Trabzon hurması, üzüm, havuç, fasulye, ayva olmak üzere 45 üründen numune alınarak tahlil edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu ürünler içerisinde 4 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi. Limit üstü kalıntıların Deftera Ltd. ve ORC Food’a ait domatesler ve SVS Ltd. ve Kemal Palamut’a ait Trabzon hurmalarında rastlandığı ifade edilerek, domateslerin menşeine iade edildiği, SVS Ltd’e abit Trabzon hurmalarının imha edildiği ve Kemal Palamut’a ait hurmaların da bu gün itibarıyla imha edileceği kaydedildi.

18 YERLİ ÜRÜNÜN 16’SI TEMİZ

Aynı tarihler arasında yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, nar, ihraç limon, patlıcan, taze fasulye, salatalık, pırasa ve golyandro olmak üzere 18 üründen numune alındığı 16 ürünün temiz çıktığı, 2 üründe ise limit üstü kalıntıya rastlandığı açıklandı. Limit üstü kalıntıya rastlanan ürünlerin Bostancı’dan Kamuran Ender ve Mustafa Gürsoy’a ait nar olduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu ürünlerin hasadına izin verilmeyerek beklemeye alındığı ifade edildi. Öte yandan, geçen hafta beklemeye alınan Yayla’dan İnanç Yüksel’e ait narların bu haftaki denetimlerde limit altına inmesi nedeniyle hasadına izin verildiği kaydedildi.