Mağusa’da muhasebecilik yapan Levent Eryılmaz, altı işçinin bir taşeron şirkette çalışmadıkları halde çalıştıkları yönünde evrak sahtelemesi yaptığı gerekçesiyle tutuklandı

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da muhasebecilik yapan Levent Eryılmaz, 6 işçi için evrak sahteleyip tedavüle sürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.

“Evrak sahteleme” ve “Sahtelenmiş evrağı tedavüle sürme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Eryılmaz, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

ÇALIŞMADIKLARI HALDE ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖSTERDİ...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Keleş, zanlı Levent Eryılmaz’ın 2011 yılı içerisinde Selçuk Gökdağ, Birhan Yıldırım, Mustafa Balcı, Hüseyin Altun, Hızır Demirci ve Temel Kayıkçı isimli işçilerin Riyad Gümüş’e ait “İnşaat Boya İşleri Taşeronu” isimli iş yerinde istihdam edilmemelerine rağmen işçi olarak çalıştıkları yönünde ilgili evrakları sahteleyerek Mağusa Çalışma Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi ve İhtiyat Sandığı Dairesi’ne yalan beyanda bulunarak tedavüle sürdüğünü ve sahte davranışla kayıt temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Keleş, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Levent Eryılmaz’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.