Siber, Meclis Genel Kurulu’nun almış olduğu kararı Abbas Sınay’a yazılı olarak ilettiğini söyledi.

“Meclis Başkanı olarak ben kendisine bir yazı gönderdim ve istifasının reddedildiğini ve dolayısıyla kendisinden beklenenin Meclis çalışmalarına katılması olduğu konusunda bir yazı gönderdim. Sayın Vekilimizin benim inancım ve arzum tekrar Meclis çalışmalarına katılmasıdır…. Eğer milletvekili Meclis oturumlarına gelmemeye devam ederse 3 hafta üst üstte Meclis Başkanı’ndan uyarı dilekçesi gönderilerek gerekçesi sorulur….Yine bir gelişme olmazsa Divan toplanır ve divan bu milletvekilinin gelmediğini izinsiz ve özürsüz olarak iç tüzüğe göre tespit eder ve divanda da onaylandıktan sonra Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nde görüşülür. Komite görüşmelerinden sonra eğer milletvekilliğinin sona ermesi konusunda bir karar üretilirse karar Meclis’e sevk edilir ve orda tekrar açık oylama olur”

Siber, Abbas Sınay’ın istifasının Meclis’te oylamasına ilişkin eleştirilere de şu sözlerle yanıt verdi: “Meclis’te onaylanması gerekmemektedir diye düşünülebilir bu konu da tartışılır önümüzdeki günlerde… Böyle bir olay yaşanmamıştır geçmiş süreçte, tartışılmamıştır. Dolayısıyla burada tekrar gerekirse iç tüzük değiştirilebilir…+… Tüzük böyle emrediyorsa gerektirdiğini yapmak zorundayız. Yani birincil görevimiz budur. Böyle davranılmaması gerekir diye bir şey olamaz. Aksi halde kaos olur”

Meclis Başkanı Sibel Siber konuşmasının sonunda milletvekilli Abbas Sınay’a mesaj da gönderdi. “Vekilimizi de halk seçmiştir bu durumda halkın seçtiği bir vekildir. Meclis de istifasını reddetmiştir. Meclis çalışmalarına katılmasını bekleriz”

BRT mikrofonunu CTP-BG Milletvekilli Abbas Sınay’a da uzattık.

Ancak Sınay Meclis’in aldığı karara rağmen sessizliğini bozmamakta kararlı olduğunu söyledi.

Abbas Sınay, bu süreçte basınının sessizliğine saygı göstermesini de istedi.