Çipras’tan frekans talebinde bulunan Ilıcalı’nın Yunanistan’da televizyon kanalı kurmasının yolu açılmıştı.

Yunanistan'da Acun Ilıcalı'nın kanal için onay almasından kısa bir süre sonra bugün de Güney Kıbrıs basınında yer alan bir haberde ismi açıklanmayan bir Türk işadamının Güney Kıbrıs'ta da televizyon açacak olması Acun Ilıcalı ile ilişkilendirildi.

Güney Kıbrıs basınında yer alan haber şöyle:

Bir Türk işadamının Güney Kıbrıs’ta televizyon kanalı açma niyetinin olduğu iddia edildi.

Fileleftheros gazetesine göre Rum Meclisi İçişleri Komitesi toplantısında konuşan Capital TV Müdür Ahilleas Dimitriu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dostane ilişkilere sahip bir Türk işadamının Güney Kıbrıs’ta televizyon kanalı açmaya hazırlandığını savundu.

Dimitriu, istenmesi durumunda yetkili birimlere daha fazla bilgi vermeye hazır olduğunu söyledi.

Komite Başkanı Yannos Lamaris ise, komitede başka bir konu görüşülürken bu konunun gündeme getirilmesini eleştirerek, “Ne yapmalıyız? Yasa tasarısı tartışmaları kesmemizi mi? Aynı şeyleri kaç kez duyduğumuzu biliyor musunuz? Bankalar konusunu da görüşürken yine bize Türkler bankaları almaya gelecek demişlerdi” sözlerini kullandı.

ACUN'A YUNANİSTAN'DA DA ONAY ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan Parlamentosu'nda görüşülen Acun Ilıcalı'nın Yunanistan'da kanal açma isteği kabul görmüştü.

Haber Türkiye basınına şu şekilde yansımıştı:

Çipras’tan frekans talebinde bulunan Ilıcalı’nın Yunanistan’da televizyon kanalı kurmasının yolu açıldı

Parlamentoda büyük gürültü koparan düzenlemeye ilişkin genel kurulda yaptığı konuşmada Başbakan Aleksis Çipras, “Bugün televizyon mecrasını bir düzene koyuyoruz. Bugünkü düzenleme uyarınca ulusal çapta 4 lisans verilmesi ihalesine başlıyoruz” dedi. 

ÇİPRAS’TAN FREKANS İSTEDİ

Yunanistan’da televizyon sektörünü kökten değiştirecek yeni 4 ruhsat verilmesini öngören düzenleme ile birlikte ülkede küçük çaplı krize sebep olan Acun Ilıcalı da önümüzdeki dönemde ilan edilecek uluslararası ihaleyi kazanması durumunda kanal satın alabilecek. Başbakan Aleksis Çipras ile yaklaşık 2 ay önce bu konuda yaptığı ayaküstü görüşmeyle gündeme gelen Acun Ilıcalı, Yunanistan’da kanal ya da frekans sahibi olmak istediğini açıklamıştı. Hükümete göre düzenleme ile birlikte ‘aşırı borçlanan’ kanallar ile ‘siyaset ve kanal sahipleri arasındaki çıkar ilişkisi’ sona erecek. Düzenleme ile birlikte Yunanistan’da ulusal çapta yayın yapan toplam 8 özel kanaldan 4 ya da 5’inin kapanacağı belirtiliyor. Bu kanallar arasında bulunan 5 büyük kanaldan en az birinin faaliyetlerini durdurmasına kesin gözüyle bakılıyor.