Son dönemlerde vatandaşların tepkisini toplayan ve CTP-UBP hükümetinin de hükümet programında yer alan “Müşavirler” ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Geçtiğimiz Aralık ayında Başbakanlık’a “Ülkede kaç müşavir var? Kaç para maaş alıyorlar?” sorulu Yeni Bakış dilekçesine cevabı dün Maliye Bakanlığı onaylı bir belgeyle Yeni Bakış'a ulaştı.

Başbakanlık Dairesi Müdürü Özlem Bayramoğlu Onuray imzasıyla Yeni Bakış'a gönderilen resmi belgede, Aralık 2015 itibariyle ülkede 128  müşavirin  maaş çektiği belirtilirken, sözkonusu şahıslara her ay toplam 8 yüz 65 bin 496 TL 70 kuruş ödeme yapıldığı belirtildi.

Her ay yaklaşık 1 milyon TL  

KKTC’nin kuruluşundan itibaren her hükümet değişiminde gündeme gelen müşavirlik sorunu ülke maliyesine ek külfet getiriyor. Hükümet, devlet çalışanlarına ve emeklilere 13. Maaşlarını ödemekte güçlük çekerken , her ay yaratılan 128 kişilik müşavir ordusuna yaklaşık bir milyon TL ödemek zorunda kalıyor.

Ne olacak bu müşavirlik işi

Özellikle vatandaşların “Vergileri biz ödüyoruz siyasiler ensemizden topladıkları paraları müşavirlere harcıyor” diye tepki gösterdiği müşavirlik konusunda, geçtiğimiz yıl kurulan CTP-UBP hükümetinin de hükümet programında yer aldı. Reform vaadiyle göreve başlayan CYP-UBP hükümetinin “Yeni müşavirlik yaratılmayacak” açıklamaları vatandaşları bir nebze olsun rahatlatırken, önceki yıllarda müşavir olarak atanan ancak, şu anda evinde oturmasına karşın devletten her ay yaklaşık 7 bin TL maaş çekmeye devam eden müşavirlerle ilgili düzenleme söz konusu değil.

“Beslemeler”

 Vatandaşlar  “Beslemeler” olarak adlandırdığı müşavirlerle ilgili ilerleyen günlerde hükümet yetkililerinin ne yapacağını ise merakla bekliyor.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi