Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen Sadık Alkaya, geçtiğimiz günlerde Ercan Havaalanı’nda narkotik detektör köpeğine takılmış ve tasarrufunda uyuşturucu bulunarak tutuklanmıştı.

Tutuklanan zanlı Sadık Alkaya hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Polis, 6 Ekim tarihinde saat 14.35 sıralarında Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmak isteyen zanlı Sadık Alkaya'nın, devriye gezen köpekli narkotik polisleri tarafından tespit edilerek üzerinde yapılan aramada 6 gram hintkeneviri ile 4 uyuşturucu hap bulduğunu söyledi. Polis, mahkeme emri ile tutuklu bulunan zanlının gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirtti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlının avukatı Hasan Yücelen, müvekkilinin tasarrufunda bulunan uyuşturucu madde miktarının Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında olduğunu ancak yasadan yararlanmayı değil en erken zamanda yargılanmayı istediğini ifade ederek, zanlının eşi ve çocuklarının Türkiye’de olduğunu, cezasını biran önce çekip gitmeyi istediğini belirtti. Yücelen, zanlının 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesinin uygun ve adil olacağını söyledi. Mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.