Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), kaçak yayın yaptıkları gerekçesiyle kapattığı kanallar arasında yer alan Diyalog TV, iki günden beri uydudan yayın yapamıyor.

Diyalog TV’nin kaçak yayın yapmadığını ve KKTC’nin RTÜK’ü olan Yayın Yüksek Kurulu’ndan Lisanslı olduğunu açıklayan Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, yanlış bir karar alındığını ve daha fazla gecikme olmadan bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Akar, Diyalog TV’nin yanı sıra KKTC’den Star Shopping ve Star Sinema uydu yayınlarının da kesilmesi nedeniyle dün akşam Yayın Yüksek Kurulu’nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı. 

Yerel TV yöneticilerinden, SİM TV Genel Müdürü Sami Özuslu, yanlıştan dönülmesi için tüm yerel kanalların karartma yapmasını, hatta Turksat’tan çekilmesini önerdi. 

Özuslu’nun önerisine kapatılan 2 kanalın ve Ada TV’nin Direktörü Ali Özmen Safa da destek verdi. Ancak bu konuda, hükümetin RTÜK nezdinde yapacağı girişimlerin sonucunun beklenmesi önerildi.

Diren: Kaçak yayın yapılmıyordu…

Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren, Diyalog TV ve diğerlerinin lisanslı olduğunu ve kaçak yayın yapılmadığı konusunu RTÜK’ün bilgisine getirerek, belgelerin sunulduğunu aktardı. Diren, sorunun çözülmesi için başlatılan girişimlerin devam ettiğini kaydetti.

Diyalog Medya Grubu Direktörü Reşat Akar, ciddi bir mağduriyetin yaşandığını ve zaman kaybedilmeden bunun giderilmesi gerektiğini söyleyerek, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan da yardım istediklerini söyledi.

Ortada bir yanlışlığın bulunduğunu ve bunun giderilmesi gerektiğini belirten Akar, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun da bu sabah Yayın Yüksek Kurulu başkanı ile görüşeceğini kaydetti.