Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Mustafa Akıncı’ya “üstlendiği zor görevde” başarılar diledi.

Akça yaptığı yazılı açıklamada , KKTC ve halkının geleceğinin “Denktaşçı düşünce” için büyük önem taşıdığına işaret ederek “KKTC devletini dünyaya tanıtmak en büyük emelimiz” dedi.

Latif Akça, şöyle devam etti:
“Her Kıbrıslı Türk gibi bizler de çözümün olması taraftarıyız, fakat  başlayacak olan müzakerelerde mevcut iki egemen devlete dayalı yeni bir zemin oluşturmalı ve iki ayrı halkı temsil eden, iki eşit ve egemen ortak devletten oluşan bir yapı kurulmalıdır” 
Akça, güven yaratıcı önlemler çerçevesinde Kıbrıs Türk halkı ve devletine uygulanan insanlık dışı ambargoların kaldırılması ve bu ambargoların kaldırılmasını içermeyen hiçbir güven yaratıcı önlem paketinin kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

KKTC halkının çözüm için son eğilim olan Mustafa Akıncı ile şansını son bir kez daha deneme kararı aldığını savunan Akça, şöyle devam etti:

“İnşallah görüşmelerde hakemlik oluşturulur ve  görüşmeler ucu açık götürülmez. Çünkü  Kıbrıs Türkü’nün masada daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Bizler Dernek olarak KKTC’ni tanıtmak için yolumuza devam ederken  çok iyi tanıdığımız  komşularımızla son kez müzakere edildikten sonra çıkacak sonucu iyi biliyoruz. Çıkacak sonuç doğrultusunda bizler  tüm KKTC vatandaşlarını bizlerle birlikte güçlü ve tek ses olarak  KKTC Devletine sarılarak dünyaya sesini duyurmak için  birlikte mücadele etmeye bekliyor olacağız”