Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği (MASİB), hükümeti, araç ve yol güvenliği konusunda acilen çözüm alternatiflerini yürürlüğe koyması için göreve çağırdı.

MASİB Başkanı İbrahim Akın yazılı açıklamasında, Birlik olarak trafik kazaları ile ilgili birçok kez değişik hükümetlere, trafikte yol ve taşıt güvenliği ile ilgili çözüm alternatifleri için görüş sunduklarını kaydetti.

Akın, ancak çözüm önerilerinin hayata geçirilmediğini, ayrıca bugün yollarda sistemden kaynaklı sebeplerden ötürü 100 binin üzerinde aracın, seyrüsefer ve yol muayenesi olmaksızın dolaştığını ve kazalara sebep olduğunu kaydetti.

Bu sorunun; “ülkedeki siyasetin ve hükümetlerin çözüm üretmekteki etkisizliğinden kaynaklandığını” savunan Akın, şu görüşlerini dile getirdi:

“Yol ve taşıt güvenliği ile ilgili görüşmelerimizde ‘tam bir şeyleri yoluna koyduk’ derken bu kez muhalefet gereksiz yere ara emirleri ile toplum menfaatine olacak işlerin önüne geçiyor. Siyaset çözüm üretmesi gereken yerde sorunun ta kendisi olarak karşımıza çıkıyor.”

Akın, dün Girne Değirmenlik dağ yolunda yaşanan elim kazada hayatlarını kaybedenlere rahmet, ailelerine baş sağlı, yaralılara da acil şifalar diledi.