İbrahim Diran

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Berlin ziyaretinde Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Almanya Federal Meclisi Bundestag’da bir araya geldi.

Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti(SPD)’li bakan Steinmeier ile görüşmesinde Cumhurbaşkanı Akıncı'ya, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Müzakere Heyeti Üyesi Erhan Erçin, KKTC Berlin Temsilcisi Kemal Gökeri, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Dışilişkiler Koordinatörü Deniz Birinci eşlik etti. 

Bundestag’da 630 koltuktan 193 koltuğa sahip olan Sosyal Demokrat Parti, Kıbrıslı Türklerle ilişkiler konusunda ilk çalışma başlatan partilerden biri olarak biliniyor.

Akıncı’nın Almanya’nın Başkenti Berlin'e yaptığı ziyaret, uzun bir sürenin ardından gerçekleştirilen en üst düzeydeki ziyaret.

“ALMANYA KIBRIS SORUNUNA İLK KEZ BU KADAR İLGİ GÖSTERİYOR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile 1 saat 45 dakika süren bir görüşme yaptı. 

Akıncı, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, verimli bir görüşme olduğuna, Almanya’nın Kıbrıs sorununa ilk kez bu kadar ilgi gösterdiğine vurgu yaptı.

Almanya Federal Meclisi Bundestag’da yer alan heyetler arası çalışma toplantısı sonrasında Akıncı ile Steinmeier baş başa da görüştü.

cb_akinci_1.jpg

cb_akinci_2.jpg