Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Engelliler Spor Federasyonu heyetini kabul etti.

Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, takımlarının Türkiye ve Avrupa ülkelerinde maç yapmasını sağlayan bir kurum olduklarını anımsatarak, spor bakanlığına bağlı olmalarına rağmen gerekli desteği alamadıklarını söyledi.

Bu yıl takımın imkansızlıklar nedeniyle ilk yarıyı puansız kapattığını anlatan Hacımehmet, dün hocalarının da istifa etmesiyle bir dizi ziyaret gerçekleştirerek sorunlarını anlatıp nasıl kurtulacaklarına çözüm aramaya karar verdiklerini belirtti.

Hacımehmet, takımın Avrupada Kıbrıslı Türklerin hak ettiği ilgiyi gördüğünü ancak yaşadığı olumsuzluklar devam ederse kurulan tüm temasların boşa gideceğini söyledi.

1453890147.jpg

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, toplumun sporun her çeşidiyle ilgili ve iç içe olmasının önemine değinerek, yıllardır ambargolar nedeniyle sporun dışında tutulmuş Kıbrıs Türk halkının arasından gelen, ambargoları bir şekilde delen takımların varlığını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Spor olaylarında illaki şampiyon olmak gerekmediğini, katılımın esas olduğunu söyleyen Akıncı, bu konuya da kollektif anlayışla yaklaşarak çözüm aramak gerektiğini dile getirdi.

Akıncı, Cumhurbaşkanlığının böyle bir imkanı olamayacağını ancak federasyon yetkilileriyle detaylı konuşarak ne yapılabileceğini değerlendireceğini vurguladı.