Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile Kuzey Kıbrıs Turkcell genel müdür yardımcılarından oluşan heyeti kabul etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell heyeti, “Engelsiz Yaşam” odaklı sosyal sorumluluk projelerinin İngiltere’de finale kaldığını belirterek Cumhurbaşkanı’na bu konuda bilgi verdi.

Görüşmede konuşan Genel Müdür Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Engelsiz Yaşam” odaklı sosyal sorumluluk projelerinden birinin İngiltere’deki “Ethical Corporation” yarışmasında finale kaldığını kaydetti ve bundan duydukları gururu ifade etti.

1442587316.jpg

İŞARET DİLİYLE OLUŞTURULAN HAYAT BAYRAM OLSA KLİBİ

Karaatmaca, proje kapsamında toplumun farklı kesimlerini ‘işaret dili’ ile buluşturan “Hayat Bayram Olsa” isimli bir klip hazırlandığını aktararak, önce sosyal medya, ardından da televizyonlarda yayımlanan klibin beklenenin üzerinde beğeni topladığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 16 yıldır KKTC topraklarına yatırım yapan, “engelsiz yaşam”, “trafik” ve “çevre” konularında sosyal sorumluluk projeleri hazırlayan bir kurum olduğuna dikkat çeken Karaatmaca, finale kaldıkları için gururlu olduklarını ifade etti.

Aybars Karaatmaca, 25 Eylül akşamı yarışmanın ödül töreni olacağını, Londra’da KKTC’nin adını duyuracaklarını dile getirerek, “Önemli bir misyonu üzerimize aldık, sevincimizi en üst düzeyde sizinle paylaşmak istedik” dedi.

1442587315.jpg

AKINCI: “GÜZEL BİR HABER…”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, “Bu çok güzel bir haber” diyerek başladığı konuşmasında, projenin finalde başarı elde etmesini temenni etti.

“İstediğiniz gibi bir başarı elde edemezseniz, böyle bir yarışmaya katılmak, böyle bir girişim yapmak da çok güzel” diyen Akıncı, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “engelsiz yaşam”, “trafik” ve “çevre” gibi önemli konularda farkındalık yaratmak için çalışmasını takdirle karşıladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığı döneminde bu alanlarda çalışma yaptığını da anımsattığı konuşmasında, bu 3 konuda alınması gereken çok yol olduğunu söyledi.

Kabul sonunda Genel Müdür Karaatmaca, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya finale kalan proje anısına plaket takdim etti.