Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Nisan ayında yurt dışında temaslar yapacak. Akıncı, Kıbrıs sorunuyla ilgili çeşitli görüşmeler yapmak ve konferanslar vermek üzere İstanbul, Berlin ve Londra’ya gidecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, önümüzdeki ay ilk olarak İstanbul’da Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın davetlisi olarak, 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde konferansa katılacak. Ziyaret 6-7 Nisan’da yapılacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ikinci yurt dışı temasını Almanya’nın başkenti Berlin’de 11-13 Nisan’da Almanya Dışişleri Bakanı Frank W. Steinmier'in resmi davetlisi olarak yapacak. Steinmier’le görüşecek Akıncı ayrıca, Friedrich Ebert Vakfı’nda da yuvarlak masa toplantısına katılacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 13. İslam Konferansı Zirvesi, 14-16 Nisan’da İstanbul’da yapılacak. Zirvenin katılımcıları arasında yer alacak olan Cumhurbaşkanı Akıncı, bu ziyaretle Nisan ayında İstanbul’a ikinci ziyaretini yapmış olacak.

Akıncı, Nisan sonu Mayıs ayı başlarında ise İngiltere’nin başkenti Londra’ya gidecek. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'un daveti üzerine geçekleşecek gezinin kesin tarihi ve programı üzerinde çalışmalar sürüyor.