Kıbrıs Ada Haber'de yer alan habere göre, Meclis Başkan Yardımcı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Cumhurbaşkanlığı Seçimi için UBP ve Eroğlu’na kırgın olanlara çağrıda bulunarak, sandığa gitmelerini istedi. Üstel, küskün UBP’lilerin birinci turda sandığa gitmediğini ileri sürdü.

Ünal Üstel, kırgınlıkların Pazar gününden sonra konuşulması gerektiğini kaydederek, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda Eroğlu’nun kazanmaması halinde küskün olan UBP’lilerin sıkıntılarının daha da artacağını savundu.

Genç TV’de konuk olduğu canlı yayında seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Üstel, pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde sandığa gitmeyenlere seslenerek, “2’inci turda küskünlükler sürdürülüp sandığa gidilmezse hem devlet zarar görecek hem de şuan ki mevcut sıkıntıları artacak” ifadesini kullandı.

Üstel’in bu ifadesi üzerine programcı Gökhan Altıner’in “Akıncı seçilirse devlet nasıl zarar görür?” sorusunu yanıtsız bırakan Üstel’in, ‘devletin zarar göreceği’ şeklindeki ifadesinin altını dolduramaması dikkat çekti.

Üstel, seçimin 1’inci turunda Eroğlu’na destek vermeyen belediye başkanlarının da sağduyulu davranarak, ikinci turda Eroğlu’na destek vereceklerini umduğunu kaydetti.