Akıncı, bir kabulü sırasında, YÖDAK Başkanıyla ilgili bir soru üzerinde, YÖDAK Başkanı’nın kendisi göreve gelmeden önce atandığını, bu nedenle de ortaya atılan iddiaların ilk önce hukuksal açıdan değerlendirilmesini istediğini, ardından da başsavcılıktan görüş talep ettiğini anlattı.

Devletin hukuk danışmanının başsavcılık olduğunu dile getiren Akıncı, başsavcılığın YÖDAK Başkanı’nı görevden almak için gereken koşulların oluşmadığıyla ilgili açıklama yaptığını, kendisinin de bunu duyurduğunu söyledi.

“TALEPLERLE DEĞİL HUKUKLA HAREKET EDİYORUM”

YÖDAK Başkanıyla Yüksek Mahkeme Başkanı’nın görevden alınmasının aynı kriterleri gerektirdiğini ve bugünkü şartların görevden almaya uygun olmadığı bilgisinden sonra keyfi davranmasının mümkün olamayacağını belirten Akıncı, taleplerle değil hukukla hareket ettiğini vurguladı.

“Başsavcılıktan aldığım cevaba rağmen ben bunu yaparsam Başsavcılık beni mahkemede savunamaz” diyen Akıncı, ilgili tüm kesimlerin serinkanlı olması tavsiyesinde bulundu.

Akıncı, kendisinin de YÖDAK’ta yaşanan zıtlıklar ve uyumsuzluklar nedeniyle mutlu ve huzurlu olmadığını ancak hukuk dışına da çıkamayacağını söyledi.