Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, spor federasyonlarının yaptığı çalışmalarla gençlere sahip çıkıldığını belirterek, federasyonların gayretlerinin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nu ziyaret ederek başkan, yöneticiler ve sporcular ile biraraya geldi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Vekili Alanlı, başarılı işlere imza atan Bilardo camiası ile birarada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, federasyonun yaptığı çalışmaları yakınen takip ettiklerini dile getirdi.

KKTC’nin ambargolar altında bir ülke olduğunu anımsatan Alanlı, bu şartlar altında birçok ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası turnuvalarda federasyonun temsiliyetinin hayati önem taşıdığına dikkati çekti.

Alanlı: “Sizler siyasetin başaramadığını uluslararası organizasyonlarda başardınız” diyerek, Federasyon’un KKTC’nin bayrağını dalgalandırmasının bir çok siyasetçinin yaşamak istediği duyguyu tanımladığını söyledi.

1476110610.jpg

Ülkede gençlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin uyuşturucu olduğuna vurgu yapan Alanlı, Federasyon’un yaptığı çalışmalar ile gençlere sahip çıktığını ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için gayret gösterdiğini söyledi.

Alanlı: “Bu nedenden dolayı sizler bu çalışmaları yaptıkça sizlere daima sahip çıkılmalı. Bu vesileyle bütün kurum ve kuruluşlara da sizlere sahip çıkılması noktasında çağrıda bulunuyorum” dedi.

BURCU: “SON ZAMANLARDA YAPILAN ÜST DÜZEYDE ZİYARET”

Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu da yaptığı konuşmada ziyaretten dolayı yönetim ve camia olarak çok memnun olduklarını belirtti.

Alanlı’nın Federasyon’un sorunları ile her zaman ilgilenen duyarlı bir kişi olduğunu ifade eden Burcu, büyük uğraşlarla yapılan faaliyetlerde bu duyarlılıkların kendilerine motive sağladığını söyledi.

Yürüdükleri yolda devletten her zaman destek aldıklarına işaret eden Burcu, oluşturulan işbiliğinin devamı ile daha güzel çalışmalara imza atacaklarından emin olduğunu dile getirdi.