Ceren Ercih

CTP-BG GazimağusaMilletvekili Arif Albayrak,Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin CTP-BG ile ilişkilerini askıya almasını ilginç bir şekilde yorumladı. Albayrak, ‘ne oldu da bu adama patladı’ dedi. 

Ada TV muhabirinin sorularını yanıtlayan Arif Albayrak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun seçim kampanyasını da değerlendirdi. Eroğlu’nun masada başka, köy kahvelerinde başka konuştuğunu savunan Albayrak, ülkedeki en büyük gerginliğin ise yerine oturmamış siyasi, ekonomik, kültürel yapıdanve belirsizlikten kaynaklandığını söyledi.

“BU ÜLKE DE TOPLUMSAL BİR BARIŞIN OLMASI LAZIM” 

Albayrak sözlerine meclis çalışmalarının cumhurbaşkanlığı seçimine kurban edilmemesi gerektiğini söyleyerek başladı.Ardından iseCumhurbaşkanı Eroğlu’nun seçim kampanyasını değerlendirdi. Albayrak şunları kaydetti; “Sayın Eroğlu’nun toplantısı televizyondan izledim. Elbette ki, onu da yürekten ya da göstermelik destekleyen bir kısım insan vardır. Buna saygı duymamız gerekiyor. Karalayıcı, ötekileştirici bir tutum ya da söylemin olmaması lazım. Bu ülke de toplumsal bir barışın olması lazım. Eroğlu şu anda bir cumhurbaşkanıdır ona saygı duymak zorundayız. Ancak yaptıklarını ya da yapamadıklarını da dostça söylemek lazım” 

“BU PARTİNİN YÜZDE KAÇI GERÇEKTEN GÖNÜLDEN DESTEKLİYOR?” 

Eroğlu’nun siyasi geçmişi hakkında yorumlarda bulunan Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü; “UBP’li mi DP’li mi? Belli bir konumlamaya çok rahat oturtulamayan UBP’nin hangi tabanı hangi anlamda yüzde yüz bir destek beyan edecektir? DP ne derece UBP’lidir? Kaygan zemini nedir? Bu partinin yüzde kaçı gerçekten gönülden destekliyor? Kaldı ki bu noktada ironik başka yaklaşımlar vardır.” 

“BARIŞ OLSAYDI BU MEMLEKETTE DE EROĞLU İMZALASAYDI” 

Albayrak Eroğlu’nun masada başka, köy kahvelerinde başka konuştuğunu savundu.En büyük gerginliğin ise yerine oturmamış siyasi, ekonomik, kültürel yapıdan ve belirsizlikten kaynaklandığını söyleyen Albayrak; “Barış olsaydı bu memlekette de Eroğlu imzalasaydı hiç önemli değil. Yeter ki bu toplum bu kaostan, bu belirsizlikten kurtulsun” dedi. 

“KAOS NE İSE ÇÖZMEK GEREKİYOR” 

CTP-BG Milletvekili Arif Albayrak Albayrak, Ahmet Benli’nin CTP-BG ile ilişkilerini askıya almasını da yorumladı. Albayrak, sözlerini şöyle tamamladı; “Böyle bir şeyi duyduğum için üzüldüm bir partili olarak. Ciddi, mert biri insandır ve Gönyeli Belediyesi de son derece başarılıdır. Bu patlamanın sebepleri bir kere araştırılmalıdır. Benim kesin yorum yapabilmem için onunla konuşmam lazım, partinin de bu konu ileilgili görüşünü duymam lazım. Bir kere bir partili belediye başkanını bir hükümetin kaosu kontrol edemeyerek bu noktaya getirmesi doğru değildir. Ya da ne oldu bu adamada patladı konusunu gerçekten irdelemek gerekiyor.”