Çiğdem Aydın

Gönyeli’de dün sabahın erken saatlerinde meydana gelen ve üç kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasının ardından gözaltına alınan 27 yaşındaki Burke Yeşilada dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. İki aracın yüz yüze çarpışması sonucu gerçekleşen kazada ağır yaralanan Munjed Akram Ali’nin bilincinin kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. 

Diğer yaralılar Hussien Mohammad Hussien Alshamaileh ile Naser Attalllah Maethef Banı Khaled’in ise Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde müşahede altında olduğu kaydedildi.

Olay esnasında sürücü alkollüydü…

Duruşmada meydana gelen kazayla ilgili ilgileri aktaran polis, önceki akşam saat 01.00 sıralarında Hussien Mohammad Hussien Alshamaileh’in EC 855 plakalı Gönyeli kavşağına geldiğinde sağa dönüş yapacağı sırada, karşı yönden gelmekte olan araçlara öncelik hakkı vermeden dikkatsizce sağa dönüş yaptığını ve o esnada Lefkoşa istikametine doğru seyreden ve kavşağa geldiğinde süratini indirmeden, 84 promil alkol tesiri altında seyreden Burke Yeşilada yönetimindeki NL 203 plakalı salon aracın önünü tıkaması sonucu trafik kazası meydana geldiğini belirtti.

Ali’nin hayati tehlikesi bulunuyor

Polis, kaza sonucu yaralanan EC 855 plakalı araç sürücüsü Hussien Mohammad Hussien Alshamaileh’in ortopedi, araçta yolcu olarak bulunan Munjed Akram Ali’nin  (E-19) yoğun bakım servisinde, Naser Attalllah Maethef Banı Khaled’in ise cerrahi serviste gözetim altına alındığı belirtti. Polis, kazada ağır yaralanan Ali’nin hayati tehlikesinin bulunduğunu, kaza ile ilgili soruşturma başlattıklarını ifade ederek zanlı Yeşilada’nın 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.