Kıbrıs ekonomisinin güçlü ve iddialı markası Hünkar Rakı Diamond, birinci yaşını kutladı. Hünkar Rakı Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Alp Altuner, yeni yol haritasını Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisine anlattı. Hünkar Rakı yeni bir sürprize hazırlanıyor..

Kıbrıs’a hızlı bir giriş yaptı, rakı pazarında ezber bozan yükseliş gösterdi. Rakılan hünkarı sloganıyla yola çıkan Hünkar Rakı Diamond, bir yaşında.

Hünkar Rakı Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Alp Altuner, Kıbrıs'ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige'e konuk oldu; Markanın hızlı yükselişini, gelecek hedeflerini anlattı.

İşte Ekonomi Kıbrıs Prestige Ağustos sayısında yer alan o röportaj.. 

“EN HIZLI BÜYÜYEN MARKAYIZ”

Adıyla, şişesiyle, hepsinden de öte lezzetiyle ezber bozdu Hünkar Diamond. Sıfır şeker oluşu ve sınırlı üretimi, onu özel kılan başlıklardan sadece birkaçı. Birinci yaşını kutlayan Hünkar Diamond’ı, Hünkar Rakı Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Alp Altuner ile değerlendirdik.

Rakıların hünkarı Hünkar Diamond, birinci yaşını kutladı. Daha nice yıllara diyelim. Fikrin doğuş aşamasından bugüne operasyonu yönettiniz. Nasıl geçti bu bir yıl?

Çok teşekkürler. Hem heyecanlıyız, hem de oldukça mutlu. 19 Mayıs 2015’te gerçekleşen Hünkar Diamond lansmanı ile başlayan süreç çok dinamik, başarılı ve de çok keyifli geçiyor. “Eşsiz ve Emsalsiz” olarak tanımladığımız Diamond henüz 1 yaşında olmasına rağmen en beğenilen rakılar arasında yerini aldı.

“EŞSİZ VE EMSALSİZ BİR RAKI”

Neydi Diamond’ı özel kılan?

Hünkar Rakı olarak diğer firmalardan farklı bir üretim sürecimiz var. Uluslararası içki piyasasında “Small Batch” olarak tanımlanan, bizde de “Butik” tabir ettiğimiz bir yöntem izliyoruz. Kısaca tanımlayacak olursak özel seçilmiş Ege üzümleri ve Çeşme anason tohumları, saf kaynak suları, %100 bakır imbiklerde tecrübeli rakı eksperlerimizin hassasiyeti ile limitli tam göbek rakısı olarak üretiliyor.

Bunun sonucunda üzüm aromalarının daha da ön plana çıktığı bir ürün elde ediyoruz. Üretimde şeker kullanmıyoruz, çünkü bu yüksek kaliteli alkolü elde edebiliyoruz.

Ayrıca, Hünkar Diamond pazardaki ilk ve tek 3 distile %100 yaş üzüm rakısıdır. İlk ve tek 180 gün, yani 6 ay dinlenmiş rakıdır.

Bu somut özellikleri nedeni ile “Diamond eşsiz ve emsalsizdir” diyoruz.

Özelliklerinde de olduğu gibi ‘Ezber bozacak rakı’ diye iddialı bir çıkış yaptı Hünkar Diamond. Gerçekten ezber bozdu mu? Kendine has özellikleriyle, damaklarda yerini buldu mu?

Başlangıçta söylediğim gibi, Hünkar Diamond ile şimdiden en kaliteli rakılar grubunda yeri alarak ciddi bir sadık hayran kitlesine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde Hünkar’ı birinci tercihi yapan büyük bir kitle oluştu. Hatta Hünkar öncesi evinde daha önceki tercihlerinden stok tutanlardan, Hünkar içtikten sonra bu ürünleri istemeyerek, başkalarına verdiklerini duyuyoruz.

Rakı tüketicisi içinde farklı profilde olan ve farklı yaklaşımları olan gruplar var. Örneğin yeniliklere açık olanlar ve olmayanlar, ya da anasonu yüksek seven ve sevmeyen, hatta sert rakı içen ve yumuşak rakı içen tüketici grupları gibi.

Bunun yanında Hünkar Yaş Üzüm Rakısı daha yumuşak içimli ve fresh rayihaları seven tüketiciler tarafından tercih ediliyor.

Geleneksel rakı tat dengelerini seven, yani kararında sert ve dolgun anason kıvamını sevenler de Hünkar Klasik rakımızı tercih ediyorlar.

“RAKI PAZARINDA EN HIZLI BÜYÜYEN MARKAYIZ”

Peki Hünkar rakı pazarında ne durumda? Rakiplere karşı nasıl bir performans gösteriyor ürünleriniz?

2005 yılından bu yana, KKTC rakı pazar bilgilerine sahibiz. Bu bilgiler ışığında, kısa ve net bir bilgi vereyim: ilk çıktığı senede Hünkar Rakı kadar  hızlı büyüyen ve bu pazar payına ulaşan başka bir marka olmadı.

Bu başarıyı, rakiplerin pazarda rekabet kuralları dışında yaptıkları ve özellikle meyhane ve restoran müşterilerinde uyguladıkları, sadece kendi ürünlerinin satılmasının zorlandığı satış politikalarına rağmen yaptığımıza da dikkat çekmek isterim.

Bu vesile ile tüm meyhane ve restoran yöneticilerine, tüm tüketici taleplerine, rekabet kurullarının şartlarına uygun olarak servis vermelerinin, piyasada ürün kalitesini ve müşteri memnuniyetini arttıracağını, bunun da hem o mekana hem de sektöre değer katacağını hatırlatmak isterim.

HÜNKAR’IN ÖNCELİĞİ KKTC  

KKTC Hünkar’ı sevdi. Peki Hünkar sınırları aşacak mı? Nedir yeni yol haritası?

Hünkar Rakı projesinin yatırımcısı olan Cipro Group’un, KKTC’li bir dağıtım firması da olması nedeni ile bu limitli ürünlerde KKTC’ye kesin öncelik verilmesine karar verildi. Bu nedenle Avustralya dışında gelen ihracat taleplerini bekletiyoruz. İhracat pazarları için iyi bağlantılar yaptık ve rekabet koşulları gereği bu bağlantıları zamanı geldiğinde paylaşacağız.

KIBRISLI RAKICILAR İÇİN SÜRPRİZ VAR 

Hünkar ile rakı tutkunları birbirini buldu. Hünkar Klasik, Hünkar Yaş Üzüm ve Hünkar Diamond’dan sonra dördüncü bir Hünkar planlıyor musunuz?

Mevcut ürün gamımız ile rakı tüketicisi grupları için ana kategorilerde varız. Bununla birlikte çok heyecan verici çok özel bir ürün için hazırlanıyoruz. Bu ürün tüm rakı tüketicilerini, ama daha çok Kıbrıslı rakıcıları sevindirecek. Sürprizlere hazırlıklı olun..