TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de, yanlış yolda olduklarını, suya kimsenin karşı olmadığını, konunun “kendi kendini yönetme, devlet olma meselesi” olduğunu kaydetti.

Herkesin su gelirken Türkiye’nin suyu KKTC’ye teslim edeceği ve KKTC’nin de kullanacağını düşündüğünü ancak öyle olmadığını ifade eden Angolemli, su anlaşmasında 6. Maddede ücret ile ilgili KKTC’nin değil özel şirketin muhatap görüldüğünü söyledi.

Maddeyi okuyan ve yorumlayan Angolemli, şikayetlerinin bu ve bunun gibi maddelere olduğunu, örneğin ihale sonrası oluşacak bir anlaşmazlıkta da mahkemenin İstanbul’a taşınacağını kaydetti.

Angolemli, suyun ülkeye gelişine herkesin memnun olduğunu, ancak sıkıntının su yönetimi olduğunu ifade ederek, “Mücadelemiz kendi kendini yönetme olayıdır” dedi. Kıbrıs müzakereleri sürerken bundan ödün verilmemesi gerektiğini ifade eden Angolemli, ülkeyi idare edenlerin bu konularda hassas olmalarını istedi.

Angolemli, su anlaşması ve ihale sürecinde belediyelere de önem verilmesi gerektiğini, projeye dahil veya dahil olmayan tüm belediyelere eşit davranılması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekliliğine değindi.