Evrim Kamalı

Ülkemize Ankara’dan tasarrufundaki uyuşturucu madde ile Ercan’dan giriş yapmak isterken Narkotik Detektör köpeği Cindy tarafından tespit edilen zanlı Emre Bostancı teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne görevli Polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor huzurdaki zanlı Emre Bostancı’nın 3 Temmuz tarihinde Ercan Devlet Havaalanından ülkemize giriş yapmak isterken Narkotik Detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda üzerinde yapılan aramada tasarrufunda 2 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi.

Polis zanlı aleyhine başlatılan kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf soruşturmasının tamamlandığını KKTC’de yasal bağı olmadığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 20 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak ceza evine gönderilmesine emir verdi.