Devrim Demir

Girne Karaoğlanoğlu’nda 24 Kasım 2013 tarihinde 26 yaşındaki Gürsel Özdurak’ın “ölümüne sebebiyet” vermekten yargılanan Ecevit Karahüseyin, hakkındaki karar dün açıklandı. Bir buçuk yıldır Girne Mahkemesi’nde yargılanan ve aleyhine getirilen “Dikkatsiz sürüş”, “Öncelik hakkı tanımama” ve “Ölüme sebebiyet verme” davalarından suçlu bulunan 40 yaşındaki sanık Ecevit Karahüseyin 18 ay hapse mahkum edildi.

Sanık Ecevit Karahüseyin, Peri Hakkı başkanlığındaki, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıktı. Sanık Ecevit Karahüseyin hakkındaki kararı Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler okudu.

3 davadan yargılandı

Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Karahüseyin’in dosyası ile ilgili sanığın “Dikkatsiz sürüş”, “Öncelik hakkı tanımama” ve “Ölüme sebebiyet verme” davalarından yargılanarak suçlu bulunduğunu kaydetti.

Güzeler: Kimse dikkatsizliği sonucu başaksının ölümüne neden olamaz

Kararı okuyan Çiğdem Güzeler, sanığın Karaoğlanoğlu bölgesinde meydana gelen kazada Güzelyurt istikametine doğru seyrettiği sırada düz kesintisiz çizgili yolda yolun durumunu gözetmeksizin zeytinyağı fabrikasına girmek için sağa dönüş yaparak KT 397 plakalı motor sürücüsü Gürsel Özdurak’ın önünü tıkaması sonucu kazanın meydana geldiğini kaydetti.

“Hiç kimsenin dikkatsizliği sonucunda bir başkasının ölümüne sebep vermeye hakkı yoktur. Ülke genelinde ölümlü trafik kazalarında büyük bir artış yaşanmaktadır ve ölümlü kazalardaki artış toplumun kaldıracağı düzeyde değildir. Bu suçu işleyen kişilere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerekir. Bu konuda da mahkemelere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuşan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanık Ecevit Karahüseyin’e hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

7 yıla kadar hapisliği var

Sanık Karahüseyin’in işlediği suçların yasa koyucu tarafından 7 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü hatırlatan Çiğdem Güzeler, sanık aleyhinde tüm hafifletici ve ağırlaştırıcı unsurları göz önünde bulundurduktan sonra itham edildiği 3 davadan 18 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Olayları polis engelledi

Öte yandan mahkeme avlusunda açıklanacak kararı bekleyen Gürsel Özdurak’ın ailesi Ecevit Karahüseyin’e kesilen 18 ay hapislik cezasına büyük tepki gösterdi.

Ecevit Karahüseyin ve Gürsel Özdurak’ın aileleri mahkeme avlusunda karşı karşıya geldi. Polisin müdahalesi sonucunda ciddi bir olay yaşanması engellendi.

Özdurak’ın annesi fenalık geçirdi

Girne Kaza Mahkemesi avlusunda polis karar okunmadan önce geniş güvenlik önlemi aldı. Kararı her iki ailede izlerken, Özdurak’ın ailesi verilen karara isyan etti. Kararın açıklanmasının ardından Gürsel Özdurak’ın annesi, “Hiç vermeselerdi, yeter mi 18 ay? Oğlum geri gelecek mi? Yürüyerek çıkıp evine gitse daha iyiydi” diyerek tepki gösteren Sezgin Özdurak, mahkeme avlusunda fenalık geçirdi.