Kabulde konuşan Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, kale kent olan Gazimağusa’nın tanıtımı ve markalaşması için birçok faaliyet yapılması gerektiğini, fakat birçok konuda yetersiz kalındığını, DAÜ ile birlikte gerçekleştirilen çalıştay raporu konusunda yerel yönetimlerden geri dönüşüm alamadıklarını kaydetti.

Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Canaltay, Antik Mağusa Vakfı olarak hedeflerinin, Bakanlıkla birlikte antik ve kale kent olan Gazimağusa’nın artık hak ettiği değere kavuşması olduğunu ifade etti. 

Sur içinde atıl durumda bulunan birçok ev olduğunu vurgulayan Canaltay, bu evlerin tespit edilip gerekli mevzuatla turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Kalenin ışıklandırılması ve Gazi İlkokulu’nun müze olması konusunda girişim başlamasının takipçisi olacaklarını kaydeden Canaltay, Suriçi’nin gençlik turizmine hizmet verebilecek duruma getirilmesi gerektiğine değindi.

Canaltay, Fuarlarda antik Gazimağusa’nın kale kent olarak tanıtılması ve gerekli düzenlemelerin başlamasının kaçınılmaz olduğunu savundu. 

Antik Mağusa Vakfı olarak, her ay Gazimağusa’yı konuşup farkındalık kazandırmak için “Mağusa söyleşileri”  başlatılacağını ve ilk konuklarının da bir Gazimağusa’lı olarak 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun olacağı bilgisini veren Canaltay, Bakan Sucuoğlu’nu 15 Ocak Buğday Cami’de yer alacak sergi ve ödül törenlerine davet etti. 

Kabulde konuşan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise Gazimağusa’ya her türlü desteğin verileceğini söyleyerek, ilk fırsatta Gazimağusa ile ilgili workshop düzenleyeceklerini ifade etti.