Gamze Pir Baykur

Mağusa’da faaliyet gösteren “Kybele Club” isimli iş yerine girerek 4 parçadan oluşan 1 adet müzik seti ile 8 koli olmak üzere 192 adet Redbull marka enerji içeceği sirkat eden zanlı İslam Ruzyvev, Nikita Nelin ve Rınat Abdrakhmanov tutuklandı. “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

Emareler arabalarında bulundu…

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım, zanlı İslam Ruzyvev, Nikita Nelin ve Rınat Abdrakhmanov’un 2 Ekim tarihinde, içerisinde bulundukları zanlı Ruzyvev’in kirasında bulunan kiralık araçla Kybele Club isimli işyerinin yakınlarında toprak yoldan anayola doğru seyrederken polis ekibi tarafından durdurulduklarını söyledi.

Araçta yapılan aramada 4 parçadan oluşan 1 adet müzik seti ile 8 koli olmak üzere toplam 192 adet Redbull isimli enerji içeceğinin bulunduğunu belirten Yıldırım, zanlılardan izahat istendiğini ancak geçerli bir izahat veremedikleri için Mağusa Polis Müdürlüğü’ne celp edildiklerini açıkladı.

Yıldırım, zanlı Abdrakhmanov’un gönüllü ifade vererek, zanlı Ruzyvev ve Nelin ile birlikte Kybele Club isimli işyerine gittiklerini zanlı Ruzyvev ile Nelin’in arabadan inerek iş yerine girdiklerini ve kısa süre sonra enerji içecekleri ile birlikte arabaya geri döndüklerini beyan ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Yıldırım, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı İslam Ruzyvev, Nikita Nelin ve Rınat Abdrakhmanov’un tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.