Lefkoşa Köşklüçiftlik bölgesinde meydana gelen araç hırsızlığıyla ilgili olarak tutuklanan Haluk Kasap ve Öner Yalçın, dün teminata bağlanmak üzere yeninden mahkemeye çıkarıldı.

Haluk Kasap ve Öner Yalçın, tespit edilen rakamlara göre 6 aracı çalmak ve çalıntı çek sahtelemek suçundan dün yine mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Hasan Sönmez olayla ilgili bulguları aktardı. Sönmez, zanlılar Haluk Kasap ve Öner Yalçın’ın 11 Nisan’da Lefkoşa Köşklüçitflik’te, boş arazi içerisinde Syed İftikhar Shah'a ait TCJ 002 plakalı, yeşil renk,124 kasa Mercedes aracı ve içindeki eşyaları çalmasının ardından başlatılan soruşturmanın genişlediğini ve zanlıların 5 aracı daha çalarak hurdalığa götürüp sattıklarının tespit edildiğini söyledi. 

6 aracı çalıp hurdalığa sattılar

Polis, toplamda 6 araç tespit edildiğini, ancak 3 aracın hurdalıkta pres edilmesi üzerine emare alınamadığını söyledi. Açıklamada ayrıca zanlı Öner Yalçın’ın 2014 yılı içerisinde Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde atıl vaziyette bulunan plakası meçhul araç içerisinden Asbank Terminal Şubesi’ne ait, Hane İnşaat Şirketi Ltd. keşideli iki boş çek yaprağını çaldıktan sonra, bu ay içerisinde zanlı Haluk Kasap’la bu boş çek yapraklarının üzerini doldurup sahtelenmesini sağladığını belirtti.  Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmelerine, 3’er bin TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı birer kefilin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanması