Taner Ulutaş

Kırsal Kesim Arazi dağıtımında hak sahiplerine yapılmak istenen haksızlıklar vatandaşı isyan etme noktasına getirdi.

Ayşe ve Osman Farisoğlu çifti siyasetin getirdiği arazi mağdurlarından birisi olurken, kendilerine verilen arazi bir buçuk yıl sonra ellerinden alınmak isteniyor.

Güzelyurt’a bağlı Yayla Köyü içinde devletten aldıkları araziye birbuçuk yıl sonra kavuşan Farisoğlu çifti bu kez arazilerini değiştirme baskısına maruz kaldı. Kendilerine verilen arazinin içine zeytin ağacı diken komşuları Hasan Yücedağ’ın araziyi sahiplenmesinden şikayetçi olan Farisoğlu çifti, devlet kurumlarının konuya el atmalarını bekliyor.

"Arazimize ağaç dikerek sahiplendi"

Hasan Yücedağ, kırsal kesim arazisi üzerine yapılmış evi olduğunu komşularının kendi arazilerine ağaç dikerek bazı siyasilerden güç de alarak arazilerini işgal etme girişiminde bulunduğunu ifade etti. Yaşanan olaya tepki gösteren Farisoğlu çifti, yetkililerin kendilerine yardımcı olma yerine, arazilerini bir başka arazi ile değiştirme baskısı yaptığını, bunun da kabul edilmesi mümkün olmayan bir istek olduğunu belirtti.

Arazilerini değiştirme düşünceleri olmadığını söyleyen Ayşe ve Osman Farisoğlu çifti Güzelyurt Kaymakamlığı’ndan arazilerine ağaç diken Hasan Yücedağ hakkında işlem yapılmasını istedi.

"Yetkili makamlar yasal uygulamaları yerine getirsin"

Osman Farisoğlu yaptığı açıklamada eşim Ayşe’ye biz daha nişanlıyken bu arazi verildi. Ancak arazimize de bir buçuk yıl sonra kavuştuk. Tam arazi ölçümü yaptırıp inşaata başlayacakken bu kez arazimizin değiştirilmesi baskısına uğradık. Komşumuz Hasan Yücedağ bizim arazimize zeytin fideleri dikerek sahiplenmeğe kalktı. Tapu dairesinin diktiği yasal işaret çubuklarını söktü. Ancak bu yasal dışı yaptığı iş sonrasında kendisine herhangi bie işlem yapılmadı. Bizim kimse ile düşmanlığımız yok, bizim amacımız evimizi yapıp iyi komşuluk ilişkileri içinde yaşamımızı sürdürmek. Yetkili makamların kısa süre içinde arazimize dikilen bu zeytin fidanlarının sökülmesini sağlayacaklarına inanıyoruz dedi.

"Kaymakamlık gerekeni yapacak"

Güzelyurt Kaymakamlığı ile yapılan bilgi görüşmesinde, kaymakamlığın Hasan Yücedağ isimli kişiye diktiği ağaçları sökmesi için belirli bir süre verdiği, bu süre içinde ağaçların kaldırılmaması halinde kaymakamlık görevlileri tarafından ağaçların söküleceği öğrenildi.