Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Doğa İlkokulu öğrencileri ile Gazimağusa Belediyesi Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Belediye Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Köpek Barınağı’nın Rehabilitasyon Merkezi, İdari Bina, Rehabilitasyon Bölümü ve doğal yaşam alanlarını gezen öğrenciler, köpeklere mama yardımında da bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediye hayvan barınağının kendileri için önemli bir proje olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın en büyük hayvan barınağı özelliğine sahip barınağın 2 yılda tamamlandığını, köpeklerin sağlıklı şartlarda bakımının yapıldığını söyledi.

Arter, 500 civarında köpeği besleyerek, aşılarını yaptıklarını anlatarak, ileride kapasite artırımı ihtiyacı ortaya çıkabileceğini, şehirde kontrol altında olmayana köpeklerin bulunduğunu, köpek sahibi olmak isteyenlerin barınaktan köpek alabileceklerini söyledi.

1476450951.jpg

Evlerde beslenen köpeklerin layıkıyla bakımın yapılmasının önemli olduğunu, köpek sevgisinin sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Arter, evlerdeki köpeklerin aşısının, temizliğinin çevreyi rahatsız etmemesinin önemli olduğunu söyledi.

Arter, belediye olarak kendilerinin köpeklere eksiksiz olarak hizmet vermeye başladıklarını, altyapı kurulduktan sonra tıbbi müdahale de yapabileceklerini, çevre düzenlemesinden sonra vatandaşların da barınağı ziyaret edebileceğini kaydetti.

Çocukların barınağı ziyaret etmesinin hayvan sevgisi kazanmalarında önemli bir etken  olduğuna da işaret eden Arter, bu amaçla kendisinin de çocuklarla birlikte barınağa geldiğini belirtti.

Arter, çocuklara seslenerek, köpeklere belediyenin baktığını, barınaktan köpek alabileceklerini, barınağa gelip köpekleri besleyebileceklerini ve sevebileceklerini söyledi.

BARINAK

576 m2’lik rehabilitasyon bölümü, her biri yaklaşık 150 m2 telli ve kısmi kapalı açık alandan oluşan 20 adet yaşam alanı ve 57 m2’lik servis alanına sahip barınakta, doğal yaşam alanları 450, rehabilitasyon bölümü 96 hayvan kapasitesine sahip.

Gazimağusa Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla inşa ettiği barınağın kapasitesi ihtiyaca göre artırılabilecek.Köpeklerin kontrol altına

alınabilmesi için önemli bir gereklilik olan barınağın hazır olan idari binasında tıbbi müdahale yapılabilecek altyapı da sağlanıyor.

1476450952.jpg

,-012.jpg