Suna ERDEN 

Girne- Karakum’da 24 Eylül tarihinde “MonexChange Döviz” isimli işyerinde meydana gelen soygun ile ilgili soruşturma devam ediyor. İşletmeci Mehmet Hastan’abiberli saldırı düzenleyerek, içerisinde 168 bin 850 TL, 18 bin 500 Euro, 5 bin 593 Amerikan Doları ve 6 bin 135 Sterlin para bulunan poşeti çalıp kaçan soyguncu henüz bulunamadı.Suçla bağlantılı tutuklu bulunan babası 50 yaşındaki B.B dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.Soruşturma amaçlı 8 gündür tutuklu kalan zanlı ileride yargılanmak üzere dün teminatla serbest bırakıldı. 

SOYGUNCU KAYIP 

MonexChange Döviz isimli işyeri sahibi Mehmet Hastan’a biberli saldırı düzenleyip elindeki parayı çalan soyguncu henüz bulunamadı. İsminin S.B olduğu öne sürülen soyguncunun yurt dışına kaçtığı ileri sürülürken, suçla bağlantılı tutuklu bulunan babası 50 yaşındaki B.B dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Soygundan iki gün sonra tutuklanan ve 26 Eylül tarihinden beridir sorgulama amaçlı poliste tutulan zanlı B.B aleyhine “suçu örtme” suçlaması getirildi. Soruşturma amaçlı 8 gündür tutuklu kalan zanlı ileride yargılanmak üzere dün teminata bağlandı. 

SUÇU, “SUÇU SAKLAMAK” 

Girne Kaza Mahkemesi, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 5 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

PARALAR DAMDA BULUNMUŞTU 

Karakum bölgesinde meydana gelen soygun olayında işletmeci Hastan’a arkadan koşarak yaklaşıp püre haline getirdiği biber ile saldıran soyguncu, içerisinde ve içerisinde 168 bin 850 TL, 18 bin 500 Euro, 5 bin 593 Amerikan Doları ve 6 bin 135 Sterlin para bulunan poşeti çalarak kaçmıştı. Soyguncu, çaldığı paraları olay mahalline 100 metre uzaklıkta bulunan Bormat Bekir Bora Apartmanının damında saklamış, kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadesi sonucu olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra çalınan para bulunmuştu.