Gaziantep de aşiretler arası yaşanan kan davası yüzünden kaçarak ülkemize TC kimliği ile giriş yapan, sahte Bulgaristan pasaportu ile Lokmacı sınır kapısından çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklanan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli şubede görevli polis memuru Erkan Çelik olayla ilgili bulguları aktardı. Çelik, zanlının 1 Ağustos 2014 tarihinde Lefkoşa’da işlenen “resmi evrak sahteleme, resmi evrakı tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis memuru Erkan Çelik, zanlının Girne’den TC kimliği ile giriş yaptıktan sonra, aynı gün içerisinde Lokmacı sınır kapısına giderek tasarrufunda bulundurduğu Stefan Atanasov Vasilev adına düzenlenmiş olan sahte Bulgaristan pasaportunu görevli memura vererek tedavüle sürüp başkasının kimliğine bürünerek sahte davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs ettiği belirtti.

Çelik, mahkemeden temin edilen derdest emri ile tutuklanan zanlının gönüllü ifade vererek suçunu
kabul ettiğini söyledi. Zanlının TC uyruklu olup KKTC’de hiçbir yasal bağının bulunmadığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlaması talebinde bulundu.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Antep’den kan davası yüzünden kaçtığını ve 4 çocuğunu geride bıraktığını söyledi.

Yargıç Hale Ahmet Raşit huzurunda verilen şahadeti ve zanlı beyanını değerlendirerek zanlının ileride görüşülecek olan davasında hazır buluna bilmesi için 1 ay süre ile merkezi cezaevine hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesine emir verdi