Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) bünyesinde silah altına alınan 38/3. Dönem Asteğmen ile 38/1. Dönem Çavuş Celbi, bugün düzenlenen törenle ant içti.

Gülseren Kışlası’nda düzenlenen töreni; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, GKK Tümgeneral Erhan Uzun, 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul ve 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade de izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende asteğmen ve çavuşlar ant içti.

Celp adına Piyade Çavuş Mert Osmanlılar’ın konuşmasının ardından yaş kütüğüne dönem plaketleri çakıldı.

5 haftalık eğitimde başarı gösteren asteğmen ve çavuşlara rütbelerinin takılması ve ödüllerinin verilmesinin ardından diğer asteğmen ve çavuşların rütbeleri takıldı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun’un konuşmasının ardından celp tarafından temsili olarak Erenköy Direnişi canlandırıldı.

Tören, GKK Bandosu’nun konseri, Mücahitler Marşı’nın okunması ve resmigeçitle sona erdi.

1441880059.jpg

UZUN: “203 GENÇ MÜCAHİT VATAN SAVUNMASINA KATILDI”

GKK Tümgeneral Erhan Uzun törende yaptığı konuşmada, 38/3. Dönem Asteğmen ve 38/1. Dönem Çavuş Celbi’nden 203 genç mücahidin, KKTC’nin varlığını ve bütünlüğünü devam ettirmesi, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içinde özgür ve egemen yaşayabilmesi için vatan savunmasına katıldıklarını ifade etti.

Tümgeneral Uzun, Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve egemenliğine kast edildiği zamanlarda öğrenimlerini ve mesleklerini, yurt dışındaki yaşamlarını geride bırakıp canlarını hiçe sayarak 31 Mart 1964’te Erenköy’e gelerek neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiklerini kaydetti.

Uzun, “O günün kahramanlarının evlatları, yakınları, komşuları da benzer bir ruhla vatani görevlerini ifa etmek için 10 Ağustos günü Gülseren Kışlası’na koştular. 5 hafta gibi kısa bir sürede askerliğe intibak ederek aslan gibi birer mücahit oldular” dedi.

Uzun, askerlikteki törenlerin en kutsalı olan ant içme töreninin Türk gencinin özünde var olan göreve bağlılık, kanun, nizam, örf ve adetlere uymanın sesli ifadesi olduğunu vurgulayarak, “Bu yemin sadece bir söz değildir. Bu yemin; kalbimizin inançlarımızın, duygularımızın, aynı zamanda tüm varlığımızın kısa öz ve kesin ifadesidir” dedi.

Tümgeneral Erhan Uzun, genç mücahitlerin de en az ataları kadar onurlu mücadeleyi başarıyla yerine getireceklerine, bayrağı göklerde ilelebet dalgalandıracaklarına inanç belirtti.

Asteğmen ve çavuşların ettikleri yeminle  askerlik mesleğine yürekten bağlandıklarını kaydeden Uzun, bu yemine bağlı kalarak görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ifade etti.

1441879964.jpg

OSMANLILAR: “KENDİ VATANIMIZDA ÖZGÜRCE ASKERLİK YAPMANIN KIVANCINI YAŞIYORUZ”

Celp adına konuşan Piyade Çavuş Mert Osmanlılar da,  yıllarca süren acı ve gözyaşını Barış Harekatı ile geride bırakan bir neslin evlatları olarak, kendi vatanlarında özgürce askerlik görevini yapmanın kıvancını yaşadıklarını söyledi.

Osmanlılar, vatani görevlerini ulusun kendilerinden beklediği gibi, üstün bir disiplin ve sarsılmaz bir imanla yapacaklarını kaydetti.

Osmanlılar, “Kıbrıs Türkü’nü tekrar eski günlere döndürmek isteyenler bizim bu gücümüz ve inancımız karşısında hayallerini asla gerçekleştiremeyeceklerdir” dedi.

1441879962.jpg

1441879966.jpg

1441879965.jpg

1441880057.jpg

1441880058.jpg

1441880060.jpg

1441880010.jpg

1441880061.jpg